עוגת שוקולד עשירה ופרחונית של מלכת הג'לי

עוגה מעוצבת וחגיגית בציפוי ג'לי ושמנת שאפשר להכין בקלות בעזרת גימיק מיוחד

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ג’לי שקוף
750 מ”ל רותחים
250 מ”ל קרים
4 כפות ג’לטין מקצועי של מלכת הג’לי
1.5 כוסות סוכר
12 טיפות תמצית טעם של מלכת הג’לי
1/2 כפית מלח לימון
1 מיכל שמנת צמחית (250 מ”ל)
עוגת שוקולד
4 ביצים שלמות
1.5 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
חצי כוס קקאו
אופן הכנה
הג’לי השקוף
1 במים הקרים ממיסים את הג’לטין ומניחים בצד למשך כ – 5 דקות עד שהנוזלים נספגים.
2 במים הרותחים ממיסים את הסוכר, מלח הלימון ותמצית הטעם תוך כדי ערבוב.
3 מאחדים את שתי המסות.
4 מוסיפים את השמנת.
לעוגה
1 מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר כ – 8 דקות.
2 מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה.
3 מערבבים ערבוב קליל עד למסה אחידה.
4 מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.
5 מקפיאים את העוגה כ – 5 – 4 שעות. ניתן לחצות אותה במרכז ולמלא אותה במיכל שמנת מתוקה מוקצפת.
הרכבת העוגה
1 בכלי גדול יותר מקוטר עוגת השוקולד יוצקים את הג’ל עם השמנת בגובה של 1.5 ס”מ.
2 מכנסים את השמנת והג’לי בתבנית הגדולה למקרר וממתינים.
3 מניחים את העוגה הקפואה על הג’ל שהתקשה ויוצקים מסביב את שארית הג’לי עם השמנת.
4 מכניסים למקרר ל – 6 – 5 שעות.
5 מחלצים את העוגה מהכלי על ידי טבילה במים רותחים.
6 מכניסים את העוגה המחולצת למקרר לשעה נוספת.
7 לוקחים דף טרנספר [מאורז] של מלכת הג’לי שמודפסות עליו דמויות (עם דוגמא לבחירתכם: לבבות, פרחים, פרפרים ועוד), גוזרים את הדמיויות ומניחים בעדינות על העוגה.
8 כעבור דקה מקלפים את דפי האורז.
עוגת שוקולד עשירה ופרחונית של מלכת הג'לי
עוגת שוקולד עשירה ופרחונית של מלכת הג'לי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות