עוגת שוקולד עשירה ופרחונית של מלכת הג'לי
עוגה מעוצבת וחגיגית בציפוי ג'לי ושמנת שאפשר להכין בקלות בעזרת גימיק מיוחד
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ג’לי שקוף
750 מ”ל רותחים
250 מ”ל קרים
4 כפות ג’לטין מקצועי של מלכת הג’לי
1.5 כוסות סוכר
12 טיפות תמצית טעם של מלכת הג’לי
1/2 כפית מלח לימון
1 מיכל שמנת צמחית (250 מ”ל)
עוגת שוקולד
4 ביצים שלמות
1.5 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
חצי כוס קקאו
אופן הכנה
הג’לי השקוף
1 במים הקרים ממיסים את הג’לטין ומניחים בצד למשך כ – 5 דקות עד שהנוזלים נספגים.
2 במים הרותחים ממיסים את הסוכר, מלח הלימון ותמצית הטעם תוך כדי ערבוב.
3 מאחדים את שתי המסות.
4 מוסיפים את השמנת.
לעוגה
1 מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר כ – 8 דקות.
2 מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה.
3 מערבבים ערבוב קליל עד למסה אחידה.
4 מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.
5 מקפיאים את העוגה כ – 5 – 4 שעות. ניתן לחצות אותה במרכז ולמלא אותה במיכל שמנת מתוקה מוקצפת.
הרכבת העוגה
1 בכלי גדול יותר מקוטר עוגת השוקולד יוצקים את הג’ל עם השמנת בגובה של 1.5 ס”מ.
2 מכנסים את השמנת והג’לי בתבנית הגדולה למקרר וממתינים.
3 מניחים את העוגה הקפואה על הג’ל שהתקשה ויוצקים מסביב את שארית הג’לי עם השמנת.
4 מכניסים למקרר ל – 6 – 5 שעות.
5 מחלצים את העוגה מהכלי על ידי טבילה במים רותחים.
6 מכניסים את העוגה המחולצת למקרר לשעה נוספת.
7 לוקחים דף טרנספר [מאורז] של מלכת הג’לי שמודפסות עליו דמויות (עם דוגמא לבחירתכם: לבבות, פרחים, פרפרים ועוד), גוזרים את הדמיויות ומניחים בעדינות על העוגה.
8 כעבור דקה מקלפים את דפי האורז.