מקלובה עוף מהממת

מתכון מהמם למקלובה עוף בטעם מעולה

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

8 שוקי עוף
3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות דקות
2 בצלים לבנים פרוסים
3 כוסות אורז בסמטי
200 גרם שומן כבש טחון גס
1 כף בהרט
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
רבע כוס שמן זית
רבע כוס שמן לטיגון
אופן הכנה
1 משרים את האורז הבסמטי במים רותחים במשך שעה
2 מחממים שמן לטיגון וחצי מכמות שומן הכבש בסיר ומטגנים את העוף מכל הכיוונים עד להזהבה.
3 מוסיפים את התיבול, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד כדי ריכוך מלא של העוף.
4 בתום הריכוך מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בצד.
5 לתוך הסיר עם אותו השמן מכניסים את הגזר ומטגנים, לאחר מכן מוסיפים את תפוח האדמה ולבסוף את הבצל ומטגנים עד שהכל משחים.
6 בסיר טפלון משומן שמים שכבה אחידה של הירקות המטוגנים ומפזרים בניהם מעט משומן הכבש.
7 על שכבת הירקות מניחים את השוקיים ועליהם את מה שנותר משומן הכבש.
8 מסננים את האורז מהמים, מתבלים אותו בשמן זית, מלח, פלפל ובהרט, מניחים על העוף ומהדקים היטב.
9 מוזגים מעל האורז מים בגובה של כ-2 ס"מ מעל האורז, מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר במשך כ-20 דקות עד שהאורז מוכן לגמרי.
10 כשהאורז מוכן מכבים את האש ובעזרת מגבת הופכים במהירות את הסיר על צלחת שטוחה ורחבה ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות