מקלובה עוף מהממת
מתכון מהמם למקלובה עוף בטעם מעולה
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/08/03105658/%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A3.jpg)
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 שוקי עוף
3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות דקות
2 בצלים לבנים פרוסים
3 כוסות אורז בסמטי
200 גרם שומן כבש טחון גס
1 כף בהרט
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
רבע כוס שמן זית
רבע כוס שמן לטיגון
אופן הכנה
1 משרים את האורז הבסמטי במים רותחים במשך שעה
2 מחממים שמן לטיגון וחצי מכמות שומן הכבש בסיר ומטגנים את העוף מכל הכיוונים עד להזהבה.
3 מוסיפים את התיבול, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד כדי ריכוך מלא של העוף.
4 בתום הריכוך מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בצד.
5 לתוך הסיר עם אותו השמן מכניסים את הגזר ומטגנים, לאחר מכן מוסיפים את תפוח האדמה ולבסוף את הבצל ומטגנים עד שהכל משחים.
6 בסיר טפלון משומן שמים שכבה אחידה של הירקות המטוגנים ומפזרים בניהם מעט משומן הכבש.
7 על שכבת הירקות מניחים את השוקיים ועליהם את מה שנותר משומן הכבש.
8 מסננים את האורז מהמים, מתבלים אותו בשמן זית, מלח, פלפל ובהרט, מניחים על העוף ומהדקים היטב.
9 מוזגים מעל האורז מים בגובה של כ-2 ס"מ מעל האורז, מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר במשך כ-20 דקות עד שהאורז מוכן לגמרי.
10 כשהאורז מוכן מכבים את האש ובעזרת מגבת הופכים במהירות את הסיר על צלחת שטוחה ורחבה ומגישים.