תפוחי אדמה ממולאים בשר וצנוברים

מתכון לסירות תפוחי אדמה במילוי בשר טחון וצנוברים שמומלץ להגיש עם טחינה מלמעלה. מתכון של הבלוגרית יפה ימין

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

12 תפוחי אדמה גדולים אפויים
¼ כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 כפות אורגנו טרי
750 גרם בשר בקר טחון
מלח, פלפל גרוס
3 כפות רכז עגבניות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
חופן צנוברים
טחינה גולמית
מי קרח
מיץ לימון
שום כתוש
מלח, פלפל
אופן הכנה
1 עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף עבה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כשעה(חשוב לבדוק עם סכין אם הם מבושלים)
2 למחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים בה את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים שום, פלפל חריף ואורגנו
3 מוסיפים בשר, מלח ופלפל ומטגנים להשחמה.
4 מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים.
5 מסירים מהאש, מוסיפים פנימה פטרוזיליה קצוצה וצנוברים ומערבבים. מניחים בצד.
6 חותכים את תפוחי האדמה לאורכם, יוצרים בהם קערורית קטנה וממלאים את הקערורית בתערובת הבשר, מניחים בתבנית התנור (מרופדת בנייר אפיה) ואופים עשר דקות נוספות.
7 בינתיים מכינים טחינה לפי הטעם, זולפים מעל תפוחי האדמה האפויים מהטחינה ומפזרים בצל ירוק. מגישים מיד.

מתוך הבלוג במטבח עם יפצ'וק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות