תפוחי אדמה ממולאים בשר וצנוברים
מתכון לסירות תפוחי אדמה במילוי בשר טחון וצנוברים שמומלץ להגיש עם טחינה מלמעלה. מתכון של הבלוגרית יפה ימין
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
12 תפוחי אדמה גדולים אפויים
¼ כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 כפות אורגנו טרי
750 גרם בשר בקר טחון
מלח, פלפל גרוס
3 כפות רכז עגבניות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
חופן צנוברים
טחינה גולמית
מי קרח
מיץ לימון
שום כתוש
מלח, פלפל
אופן הכנה
1 עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף עבה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כשעה(חשוב לבדוק עם סכין אם הם מבושלים)
2 למחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים בה את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים שום, פלפל חריף ואורגנו
3 מוסיפים בשר, מלח ופלפל ומטגנים להשחמה.
4 מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים.
5 מסירים מהאש, מוסיפים פנימה פטרוזיליה קצוצה וצנוברים ומערבבים. מניחים בצד.
6 חותכים את תפוחי האדמה לאורכם, יוצרים בהם קערורית קטנה וממלאים את הקערורית בתערובת הבשר, מניחים בתבנית התנור (מרופדת בנייר אפיה) ואופים עשר דקות נוספות.
7 בינתיים מכינים טחינה לפי הטעם, זולפים מעל תפוחי האדמה האפויים מהטחינה ומפזרים בצל ירוק. מגישים מיד.
מתוך הבלוג במטבח עם יפצ'וק