חרוסת פרסית לפסח
מתכון לחרוסת הגרסה הפרסית, עם המון פירות יבשים ואגוזים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 תפוח עץ גרנד סמית ירוק קלוף וחתוך גס
4 כפות סילאן טבעי
2 כפות יין תירוש
1 כף חומץ בלסמי
1/4 כוס צימוקים כהים, מושרים במים למשך כ-10-15 דקות ומסוננים
1/4 כוס צימוקים בהירים, מושרים במים למשך כ-10-15 דקות ומסוננים
1/4 כוס שזיפים מיובשים מגולענים וקצוצים
4 כפות אגוזי מלך טחונים (כ-1/3 כוס לפני טחינה)
4 כפות אגוזי לוז טחונים (כ-1/3 כוס לפני טחינה)
4 כפות אגוזי קשיו טבעיים טחונים (כ-1/3 כוס לפני טחינה)
4 כפות אגוזי פיסטוק טבעיים טחונים (כ-1/3 כוס לפני טחינה)
אופן הכנה
1 מכניסים למעבד מזון את התפוח, הסילאן, יין התירוש, חומץ הבלסמי, שני סוגי הצימוקים, השזיפים המיובשים, המלח, הפלפל והקינמון וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה
2 אם רוצים תערובת גושית יותר, יש לערבב בפולסים קצרים
3 מוסיפים את האגוזים הטחונים ומעבדים עוד קצת עד לאיחוד
4 טועמים ומתקנים תיבול, אפשר לחזק בבלסמי. שומרים בצנצנת במקרר