רוטב הולנדייז

 מתכון לרוטב הולנדז – אחד הרטבים הקלאסיים מהמטבח הצרפתי. רוטב מושלם לארוחת בוקר או לבראנץ מעל ביצה עלומה או ביצים בנוסח בנדיקט. משתלב טוב גם עם ירקות, מאכלי דגים, ופירות ים.

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חלמונים מ-3 ביצים
1 כף מיץ לימון
1 כפית חרדל דיז'ון
1/4 כפית מלח
קורט פלפל קאיין
120 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה
1 ממיסים את החמאה בסיר או במיקרוגל. ( (שימו לב- להצלחת הרוטב, חשוב שהחמאה תהיה חמה ולא רק נמסה).
2 מוסיפים את החלמונים, מיץ הלימון, הדיז'ון, המלח ופלפל לבלנדר ומערבבים במשך 5 שניות עד לקבלת בלילה אחידה.
3 מוסיפים לבלנדר לתוך התערובת את החמאה החמה ומערבבים במהירות בינונית.
4 מגישים את הרוטב בעודו חם. (ניתן להגיש את הרוטב על ביצים , ירקות, דגים ועוד).
5 טיפ: במידה והרוטב נשבר- נסו להוסיף לתערובת בבלנדר 1-2 כפות מים רותחים או חלמון נוסף עם כפית מים חמים.

מומלץ לקרוא גם:

איך מכינים טפנד – ממרח זיתים תוצרת בבית?

ממרחים ביתיים חריפים אש: איך מכינים סחוג ואריסה?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות