ממרחים ביתיים חריפים אש: איך מכינים סחוג ואריסה?

יש המון סוגי חריף וכל אחד מעדיף טעם וסוג אחר.

אריסה

האריסה הוא ממרח חריף, מרוקאי שמצוין כממרח לסנדוויצ’ים וכמובן גם להמון תבשילים. מידת החריפות היא טעם אישי והיא תלויה בכמות פלפל השאטה שמכניסים לתערובת.
אני ממליצה להכין כמות גדולה ולהקפיא חלק ממנה במקפיא.

הממרח האדום הלוהט הזה מורכב מפלפלים מתוקים ויבשים, שום, מיץ לימון, חומץ ושמן. מכניסים פנימה גם כמון, מלח, כוסברה טריה ויבשה, שום ופלפל שאטה לפי הטעם.
את הפלפלים המתוקים משרים במים פושרים ומסננים ואז טוחנים הכל ביחס ועדיף במטחנת בשר. מעבירים לצנצנת ומכסים בשכבה יפה של שמן שתשמור על חיי מדף במקרר.

ממרחים ביתיים חריפים אש: איך מכינים סחוג ואריסה?

סחוג

הסחוג, הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. הוא ממש פשוט להכנה ויוצא נורא טעים. יש כמה סוגים של סחוג:

הסחוג הירוק – הוא עדין יותר ועשוי מפלפלים ירוקים וכוסברה טריה וכמובן שום, מלח, פלפל שחור ושמן זית  – הכל טחון ביחד. החריפות כמובן תלויה בפלפלים הירוקים החריפים ובצמצום כמות הכוסברה.

הסחוג האדום כבד יותר ומתאים לבישול מרק חריף למשל. הוא עשוי מפלפלים אדומים מיובשים, תבלינים כמו שום ומעט כוסברה ושמן.

לשני סוגי הסחוג אפשר להוסיף מעט הל, כמון ואפילו ציפורן טחונה ולעיתים עגבניות טריות גרוסות לסחוג האדום ונענע לירוק.
זהו טעם נרכש וכל אחד יכול להוסיף את מה שהוא אוהב.

יש המון סוגי חריף שונים ומיוחדים. לדוגמא טחינת פירות טריים יחד עם פלפלים אדומים חריפים ושאר התבלינים של הסחוג . זוהי תערובת שיוצרת רוטב אקזוטי ומיוחד בצבעים משגעים. אפשר לעשות את זה עם שזיפים או משמשים ויש לי אפילו חברה שעושה ממרח חריף מפיטנגו שזה ממש להיט וטעים נורא.

תרגישו חופשי לנסות ולטעום. הכי חשוב שתקפידו להתעסק עם כל החריפים האלו כשאתם עם כפפות כדי לצמצם את המגע בין הידיים לפלפלים. בנוסף הקפידו להשתמש בתבלינים טריים שנטחנו סמוך להכנה כדי שהארומה תישמר לאורך זמן.

ממליצה גם להוסיף כרגיל שכבת שמן מעל לרטבים החריפים ולדאוג לכוס מים או פרוסת חלה להרגעת החריפות.

שיהיה טעים (וחריף).

מומלץ לקרוא גם:

איך מכינים רוטב איולי?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות