10 מסלולי טיול עם מים במיוחד לשבועות 2023
שבועות, חג המים, בפתח. קבלו כמה המלצות לטיולי מים רטובים ומהנים ברחבי הארץ עם מעיינות, נחלים, מפלי מים זורמים.
מפל נחל החרמון (הבניאס)
הבניאס, או בשמו העברי נחל חרמון, נובע למרגלות החרמון. מקור המים שבנחל הוא במי השלגים והגשמים של הר החרמון. במהלך ההליכה בשמורת הבניאס תגיעו אל השביל התלוי העובר מעל מי הנחל וההליכה לאורכו מאפשרת תצפית מרהיבה לאורך הנהר היפיפה. בעמידה על הגשר ניתן גם ליהנות מתצפית מרשימה לנוף לכיוון מצודת נמרוד כאשר החרמון מצפון מזרח, מדרום נשקפים מורדות רמת הגולן ונחל החרמון התחתון הזורם לכיוון עמק החולה. שיאו של המסלול הוא במפל הבניאס- המפל העז והמרשים בישראל.
ראו גם : מסלול לכל המשפחה: השביל התלוי בשמורת הטבע בניאס
נחל שניר (החצבאני)
נחל שניר, הארוך במקורות הירדן. זהו מסלול מוכר ואהוב על משפחות עם ילדים. המסלול מעגלי, מתחיל ונגמר בחניון שמורת נחל שניר. רוב המסלול עובר בשבילים צרים ומוצלים לצד מי הנחל הזורמים. הנחל זורם בכל ימות השנה ולאורכו “יער גדות” מפותח של עצי דולב וקירות בנויים מנטף נחלים. המסלול הקצר כולל בריכות שכשוך נהדרות עם מפל נחמד.
המג’רסה- בקעת בית צידה
שמורת הטבע מג’רסה היא נקודת מפגש ייחודית של שפכי הנחלים היורדים מהגולן לכנרת שיצרו פנינת טבע מרשימה וייחודית. השמורה נמצאת על גדת נחל דליות ומציעה מסלול יפיפה לאורכו של הנחל. ניתן להיכנס אל המים ולהתחיל ללכת במורד הזרם. האפיק משנה את רוחבו ועומקו במהלך הטיול. לקראת אמצע המסלול מתרחב אפיק הנחל לבריכות שבהם ניתן להתרשם מצמחי הלגונה. בנקודת חורשת האקליפטוסים ניתן לבחור בין מסלול יבש לבין מסלול רטוב במורד הנחל.
נחל כזיב
נחל כזיב אחד ממסלולי המים הטובים ביותר בארץ. נמצא באזור הגליל המערבי. יש כמה אופציות למסלולי טיול בנחל בדרגות קושי שונות. אנו ממליצים על המסלול המעגלי – מחניון הזיתים ועד לעין תמיר- מעיין קסום הכולל כמה בריכות בהן אפשר להשתכשך ואף מערה קטנה שאפשר להיכנס אליה עם פנס. ראו גם- טיול לשבת – נחל כזיב: מסלול מים משובח בגליל המערבי.
גן השלושה (הסחנה)
בגן הלאומי גן השלושה נמצא פארק המים מפורסם בבקעת בית שאן – הסחנה הכולל בריכות רחצה טבעיות של מים חמימים ועל גדותיהן מדשאות רחבות ידיים. טמפרטורת המים במעיינות קבועה כל השנה – 28 מעלות צלזיוס – וזהו מקור שמם הערבי, סח'נה, שפירושו "חם". הגן הלאומי גן השלושה נכלל בעשרת אתרי הטבע הכי מבוקשים בשנת 2021 .
פארק המעיינות בעמק בית שאן
פארק המעיינות נמצא בעמק המעיינות (עמק בית שאן) למרגלות הגלבוע על אדמות הקיבוצים ניר דוד, מסילות ורשפים. פארק המעיינות זהו פארק שכולו מעיינות שופעי מים ביניהם: "עין שוקק" הכולל בריכה עגולה ורחבת ידיים, "עין מועד"-בריכת מים גדולה עם שולחנות פיקניק , השביל הרטוב ועוד.
מידע נוסף על כל המעיינות החינמיים בכתבה- פארק המעיינות בעמק בית שאן.
נחל דוד בשמורת עין גדי
שמורת הטבע עין גדי שבמדבר יהודה היא אחת השמורות היפות בארץ. תמצאו שם מעיינות ומפלי מים זורמים, צמחייה שופעת, וגם בעלי חיים- בפרט יעלים השוכנים באזור.
במתחם נחל דוד היפייפה מספר מסלולים – אחד מהם מונגש ומתאים גם לנכים עגלות ולמתקשים בהליכה ומסלולים נוספים מאתגרים יותר המיועדים למיטיבי לכת. פרטים נוספים בכתבה –טיול בנחל דוד בשמורת טבע עין גדי
עין לבן בהרי ירושלים
בפארק ירושלים היפה נמצא הגן הלאומי נחל רפאים ובו עין לבן – בוסתן יפה מקיף שתי בריכות של מי מעיין. בבריכה העליונה מים רדודים ומתאימים יותר לילדים. בבריכה התחתונה המים עמוקים יותר והנוף הנשקף ממנה אל הרי ירושלים מרהיב ויפיפה. הכניסה חופשית. פרטים נוספים בכתבה – טיול בפארק ירושלים ובגן הלאומי נחל רפאים
מעיינות הסטף בהרי ירושלים
מעיינות סטף נובעים מערבית לירושלים, בצדו המזרחי של הר איתן. שילוב של נופי יער הררי ובתוכם מעיינות נקבה, בריכות אגירה, אתרים ארכיאולוגיים, חקלאות הררית עתיקה, בוסתנים, טרסות ותעלות מים. המים בשני המעיינות- עין ביכורה ועין סטף – בוקעים מתוך נקבה בסלע, זורמים לבריכות אגירה ומהן לתעלות ולעצי הבוסתן וגינות הירק שבמקום. עין סטף היה המעיין המרכזי של הכפר הקדום. הוא נובע מתוך מערה טבעית. אפשר לרדת למערה ולזחול בנקבה הבנויה עד מוצא המים, ליד בריכת האיגום. גם עין ביכורה, המעיין התחתון, נובע מתוך נקבה חצובה בסלע, שגם אליה ניתן להיכנס ולהיעזר בפנסים. במערה נטיפים וזקיפים, המים נובעים מהקירות ונאגרים בבריכות איגום.
נחל חרוד
הנחל מתחיל את דרכו מפסגות גבעת המורה וחוצה את עמק חרוד מזרחה. הנחל זורם לירדן באורך של כ- 32 ק”מ, אפשר ליהנות מבריכות דגים מרהיבות, מאגרי מים ושטחים חקלאיים גדולים. לאורך כל הנחל נסלל שביל להולכי רגל ולרוכבי אופניים שמקשר בין פינות חמד ואתרי מים וטבע. הוא מותאם גם לאוכלוסיות המוגבלות בתנועה. ישנן טחנות קמח בקרבתו ששימשו לניצול המים בתקופת קדם.
לפני צאתכם למסלולי הטיול יש להתעדכן בהוראות משרד הבריאות, לעוד מידע ניתן לפנות למוקד “קו יער” 1-800-350-550 או באתר קק”ל