להיות שף תאילנדי: קורס בישול בבנגקוק
שירן נקש ברוך משתפת בחוויות בקורס בישול מקצועי בבנגקוק שכדאי להכיר
נכון שזה כיף גדול להסתובב בעולם ולאכול מאכלים ייחודים בחו”ל, אבל איזה כיף זה להביא את חו”ל למטבח הביתי?
אחת החוויות שאני אוהבת לעשות כשאני מטיילת זה קורסי בישול. בעיניי זו דרך נהדרת להעשיר את הידע שלי על התרבות ובו זמנית להגדיל את היכולות שלי במטבח ולשמח את בעלי.
היום אני רוצה לספר לכם על קורס בישול תאילנדי שנערך בבנגקוק בבית הספר סילום – SILOM. הקורס באנגלית, אורכו ארבע שעות, ומחירו כ-120 ש”ח לאדם, פלוס מינוס. ישנם שלושה סבבים של הקורס במהלך היום ומומלץ לא לאכול לפני כדי שיהיה לכם מקום בבטן.
אם אתם צמחונים-לא לדאוג! המקום גמיש ויכול להעביר לכם את הקורס בגרסה צמחונית.
למי שלא מכיר את המטבח התאילנדי, קורס הבישול יאפשר לכם להכיר באופן ידידותי את המנות והמרכיבים שלהן.
בשלב הראשון, תלכו יחד לשוק, שם תלמדו על הירקות והתבלינים בהם תשתמשו בהמשך היום. לאחר מכן תחזרו לבית הספר ותתחילו לבשל. בכל פעם תבשלו מנה מסוימת ואחר כך תעשו הפסקה לאכול אותה. את ההכנות לבישול כגון קיצוץ המרכיבים וכדומה, תבצעו בישיבה על הרצפה בחדר ההכנה לבישול. את הבישול עצמו תעשו בעמדות כיריים בחוץ.
בקורס תלמדו לבשל מנות כגון –
מרק טום יאם, שזה מרק תאילנדי מסורתי בטעם חמוץ חריף.
הפאד טאי התאילנדי המפורסם.
מנת אורז עם תבשיל קארי.
ולסיום, המנה החביבה עלי, סטייקי רייס עם מנגו טרי!
בסוף הקורס תקבלו ספר מתכונים, בו יכללו המנות שהכנתם ועוד מתכונים נוספים של המטבח התאילנדי.
אין ספק שמעבר לאוכל הטוב, מדובר בחוויה כיפית וזמן איכות שכיף להעביר עם אנשים שאוהבים.
סוואדיקה אנד להה!
הכתבה מאת: שירן נקש-ברוך, דיילת אוויר “אל על ובעלת הערוץ היוטיוב shibastyle