סיור קולינרי בגליל המערבי – פרויקט "לבן אדום"
סדרת כתבות על קולינריה ישראלית. והפעם אנחנו בגליל המערבי. מוכנים ליום כיף? יוצאים לדרך. גאים להציג את פרויקט "לבן אדום"
התחלנו את היום בקפה יודפת שבמושב יודפת – בבית קפה תוכלו למצוא תפריט מגוון ובו ארוחות בוקר מיוחדות, עסקיות צהריים הכוללות דגים טריים, ובערב על פיצות גורמה.


המשכנו לכפר לג'וליס שם פגשנו את בסמה חיר הבעלים של מסעדת "נור" – מסעדה דרוזית ובית קפה. המנות מבוססות על הטעמים המקומיים ומוגשות בכלים מסורתיים.

את היעד הבא בחרנו בעזרת המלצה שקיבלנו על מסעדת שף כשרה במעלות תרשיחא . "מסעדת הדרל'ה".
עכשיו, הגיע הזמן קצת לנוח. בעזרת אתר וויקנד הגענו למלון עלמא הממוקם בין סמטאות עכו העתיקה .
במרחק של 10 דקות הליכה מהמלון נמצאת מסעדת הדגים פלוקה, שם פגשנו את הבעלים אבי וסעיד. סעיד שהוא שף המסעדה, מביא כל יום לפנות בוקר את הדגים מהים של עכו.


את היום למחרת התחלנו בארוחת בוקר ביקב כישור – מרכז המבקרים מציע סיור ביקב וטעימות יין. בכפר ממוקמת חנות ירקות אורגנית שכל התוצרת היא מקומית.

את הכתבה רצינו לסיים במקום מיוחד, אז נסענו למושב שתולה הממוקם על גדר המערכת עם גבול לבנון, לביתה של שולה משתולה שמציעה אירוח ביתי כיד המלך בסגנון כורדי אותנטי משולב עם סיפור אישי מרתק.
נפגש בקרוב ביד הבא עם חוויות טעמים נוספים!
**הכתבה היא החלק מפרויקט "לבן אדום" של y travel – יוצרי תוכן מטיילים.