סיור סובב משאיות אוכל בטיילת גוראל בחיפה
גילי מצא, עיתונאית-צלמת ובעלת הבלוג "לטייל עם גילי", ביקרה במיזם הפוּד-טראקס שיזמה עיריית חיפה וחזרה עם המון המלצות שוות.
על הסיפור של משאיות אוכל, הסטארט-אפ של הקורונה, כתבתי הרבה בבלוג "לטייל עם גילי". אני מודה שלקח לי זמן להגיע לאם-אמא של הקונספט, הלוא היא חיפה. מיזם הפוּד-טראקס שהעירייה הרימה, כאילו נתפר לעת הקרונה, אבל לזכיינים יש כוונה להישאר בשטח לזמן ממושך.
כ-11 משאיות אוכל זכו במכרז הכי מבוקש בעיר. הריכוז הכי גדול של הסוגה, נמצא בטיילת שבין שכונת בת גלים לחוף הכרמל. ההצלחה מתבטאת בכך, שגם חוצנים-דהיינו תל אביבים וכדומה, באים במיוחד לארוחת טעימות.
בטיילת גוראל החדשה-זה שמה הרשמי, פועלות חמש משאיות אוכל מסוגים שונים והן מהוות שילוב מטריף בין פנאי, ספורט ותרבות אוכל. מה יותר נחמד, מלעשות צעידת אחה"צ לאורך כל הטיילת ולאחר מכן מקצה שיפורים, שנועד לבטן.
מומלץ לסיים את המסלול, במדשאה שליד המכון לחקר ימים ואגמים בסמוך לתל שקמונה, שם יש משאית מיצי בריאות בשם ג'וסי. פודטראק שקשה לפספס, כי בחזית שלו יש דב ענק, שילדים הפכו אותו לקיר טיפוס. בתפריט: גלידות, מיצים טבעיים ושייקים על בסיס חלב, מיץ תפוזים, מי קוקוס, חלב סויה או משקה אורז ושקדים אורגני.
המשאית הסמוכה אליו, סלמתראק היא סיפור הצלחה. ה-מקום של בוגרי הודו לדורותיהם, כאלו שמתגעגעים לחזור ולטייל בה. מנות הרחוב ההודיות כוללות מלאי כופתא – קציצות תפוחי אדמה, טופו, צימוקים וקשיו ברוטב עגבניות עשיר, שני תבשילים שונים המתחלפים על בסיס יומי, משקה רימונים טבעי וצ'אי כמובן. לקינוח יש קולפי או ארטיק עבודת יד.
בקצה השני של הטיילת– ברחוב יוברט המפרי, מצאתי את המבשלה, משוק תלפיות עם מבחר בירות תוצרת עצמית: חיטה, לאגר, אדמונית, IPA ופורטר בלגית. התפריט מתחלף וכולל נקניקיות, לאבנה ופרעצל, סחלב, קפה, מוחיטו, למונערק, שייקים וכמובן בירות המבשלה. כסאות עץ מתקפלים ושמשיות, תורמים לתחושת האשליה, שמדובר בהבלחה לאי יווני.
ליד המבשלה, נמצאת משאית האוכל רד סנסט, שמגישה אוכל מקסיקני.
כדי להמשיך הלאה בבדיקת סוגת המשאיות, התנעתי את הרכב. מתחת לגשר המוביל לשער 5 של נמל חיפה, בין קיר הגרפיטי של הברוקן פיגנז לבין תחנת הרכבת חיפה מרכז השמונה, ממוקמת משאית האוכל אויסטר. טעמתי את מנת הפיש אנד צ׳יפס שהייתה נפלאה ומשקפת נאמנה את הקונספט: דגים ופירות ים.
עוד להיטים של המקום: כריך פלוקה מפילה דג ים צלוי מתובל, פילה סלמון נורבגי ברוטב שום וזעפרן, "פיש בורגר", "קריספי טרול" שהם 300 גר' דגי בייבי אנשובי טריים פריכים, וטעמתי גם מיקס מכל הטוב הזה, בצירוף טבעות בצל. שבעה לעייפה המשכתי הלאה.
משם העפלתי לטיילת לואי, לא הרחק ממרכז הכרמל, לכבוד עגלת הקפה לוריס. הנוף פה משגע-ב"יום של ראות טובה" -המשפט השכיח, אפשר לראות עד ראש הנקרה. יצא לי לפגוש את לורי, בעלת המקום שהגתה את הרעיון המדליק של "הדפסת קפה".
לורי רכשה מכונה מיוחדת, שיש בה מבחר עצום של משפטים, קריקטורות, ציורים שאתם בוחרים, כאשר השוס הוא הדפסה של פורטרט שלכם, או יחד עם משהו אהוב. איך זה עובד? סורקים את הברקוד שעל חלון המשאית, שולחים למדפסת של לורי ותוך דקות, מקבלים את כוס הקפה הכי מוקצף ומדליק ששתיתם.
כמובן שאם אתם בעניין אינסטגרם, תקחו את "המזכרת" המוקצפת של הקפוצ'ינו שלכם, לצילום מתחת למסגרת "חיפה". יש פה מאפים ועוד דברים לטעימה בקטנה. לקינוח הסיור שלי, נחתתי בהיינה קיוסקפה, קפה-מזנון, בחלק העליון של שכונת כרמליה, בגן שמואל המיתולוגי.
קפה שכונתי, גם האוירה. אוכל פשוט, בלי יומרות. יש שייקים נהדרים, שמעוצבים בהגשה שמצטלמת נהדר.העצים במקום והערסלים, נותנים תחושת נינוחות ורגיעה, של טבע עירוני. שווה.
הכתבה מאת גילי מצא, עיתונאית-צלמת ובעלת הבלוג "לטייל עם גילי" בלוג חוויתי, בדגש אישי-נשי:"נהנית לבד"
עקבו אחרי גילי באינסטגרם travelgilimazza