מטיילים בארץ עם רכב חשמלי? תכננו נכון את הטיול ואת הטעינה

ככל שישנם יותר רכבים חשמליים בשימוש יום יומי בקרב הנהגים בארצנו, כך גם צריך ללמוד כיצד לבצע איתם את כלל המשימות והנסיעות אליהן אנחנו רגילים מרכבי בנזין. בכל מה שקשור לטיול, חשוב לדעת כיצד להיערך לשימוש ברכב חשמלי ולנסיעה חלקה איתו גם לאורך זמן רב מחוץ לבית ונסיעה ארוכה. בשביל שתוכלו לתכנן בצורה נכונה את טעינת הרכב בבית ומחוצה לו, את השימוש המיטבי ברכב ואת הטיול באופן כללי – ריכזנו עבורכם כמה דגשים חשובים.

הכתבה מוגשת בשיתוף פז | 23/05/2023

קרדיט לתמונה: pixabay

טיול עם רכב חשמלי – אתגר חדש

רכבים חשמליים הם התפתחות חדשה יחסית בעולם הרכב, שנותנת אפשרויות איכותיות רבות לנהגים, וחוסכת באופן משמעותי בעלויות התדלוק של הרכב. את הרכב החשמלי טוענים באמצעות עמדות טעינה לרכב חשמלי, שיכולות להיות מותקנות בחניה הביתית. כך, בנסיעה יום יומית השימוש ברכב החשמלי מסתמך באופן נרחב על הטעינה הביתית, וסוללת הרכב לרוב מספיקה לנסיעה עירונית סטנדרטית. כשיוצאים לטיול, המצב קצת אחר – שימוש ברכבים חשמליים עשוי להציב בפנינו אתגר חדש, וחשוב לדעת כיצד להתכונן אליו. זה מתחיל, כמובן, עוד לפני היציאה לטיול – בהתארגנות הנכונה.

לפני היציאה לטיול – טעינה מלאה והיערכות כללית

לפני שיוצאים לטיול, חשוב להכין את הרכב בהתאם. המשמעות הפשוטה ביותר של הדבר היא לטעון את הרכב עד לסוללה מלאה. בהנחה שביצעתם התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית שלכם – חשוב לחבר את הרכב למטען בלילה שלפני היציאה לטיול, כך שיהיה זמן מספיק להגיע לטעינה מלאה בהתאם לנפח הסוללה. מלבד זאת, חשוב לנקות ולסדר את הרכב, לפנות מקום בתא המטען, ולהיערך לטיול באופן כללי. כל זה ייעשה כמובן לצד ההיערכות הכללית לטיול הכוללת הכנת אוכל ושתייה בכמות מתאימה לזמן שמבלים מחוץ לבית, וכמובן שגם תכנון מסלול הטיול עצמו – אם כי גם כאן יש  להתחשב בצרכי הרכב בהקשר הזה.

חשוב לתכנן נקודות טעינה במהלך הטיול

בהנחה שבטיול ארוך מחוץ לבית, טעינה מלאה אחת של סוללה לא תספיק, אתם זקוקים לפתרון בתצורה של טעינה בתחנות חיצוניות. לשם כך, כדאי להכיר היטב מפת עמדות טעינה לרכב חשמלי, כשהתחנות המומלצות ביותר בהקשר זה הן תחנות הטעינה האולטרה-מהירות הפזורות בתחנות דלק שונות ברחבי הארץ. תחנות אלה טוענות את הרכב בזרם ישיר (DC), ומאפשרות טעינה של מרבית הסוללה תוך כחצי שעה-45 דקות, בהתאם לנפח הסוללה. משום שתחנות הטעינה האלה עדיין לא מותקנות בכל תחנות הדלק וההתרעננות בארץ, חשוב להבין בדיוק היכן מותקנות אלה הרלוונטיות לטעינת הרכב שלכם באזור הטיול, ובהתאם לכך לתכנן מראש את נקודות העצירה והטעינה בדרך. כדאי מאוד לחשב מרחקים בין תחנות טעינה שונות, וכך לדעת בדיוק היכן תעצרו – הרי לא תרצו להיקלע למצב בו הסוללה נגמרת במהלך הטיול. מאחר והטעינה לוקחת זמן מה, אפשר לנצל את העצירה גם להתרעננות, קפה, או ארוחה קלה שפחות נוח לאכול בזמן הנסיעה.

לא על הרכב לבדו

כמובן שהכנת הרכב בפני עצמה לא מספיקה לתכנון מלא של הטיול, וחשוב גם להקדיש תשומת לב למסלולי הטיול, מקומות הלינה (אם ישנים מחוץ לבית). אם אתם יוצאים לטיול עם ילדים, יש להקדיש תשומת לב רבה להכנת  עיסוקים לנסיעה כמו משחקי דרך, חוברות צביעה או חידות, ובמידה ולהורים נוח עם כך – גם מסכים שיכולים להעסיק אותם. טיפ חשוב בנוגע לטיולים ארוכים הוא לשים לב לכל מה שנוגע להיגיינה – אף אחד אף פעם לא הצטער שהביא איתו לטיול מגבונים, אלכוג'ל, נייר סופג ושאר פריטים שיכולים לסייע מאוד במצבים שיכולים להעיב מאוד על הטיול.

כשסוללת הרכב מלאה ואתם מוכנים לטיול מכל כיוון, אתם יכולים לצאת לדרך ולטעון גם את הסוללה הפנימית שלכם. עכשיו אתם יודעים לעשות זאת נכון יותר, אז זה הזמן לחבר את הרכב למטען ולהתכונן לצאת לדרך.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות