מהם הסימנים לירידת מים בהריון
הפרשה מימית בשבוע מתקדם להריון יכולה להיות ירידת מים, בריחת שתן או ריבוי הפרשות צוואריות ונרתיקיות. איך יודעים במה מדובר וכיצד לא תתבלבלי ביניהם?
ירידת מים היא תהליך בלידה במסגרתו נפקע קרום השפיר העוטף את העובר ונוזל מי השפיר יוצא דרך הנרתיק. לרוב, היא מתרחשת בשיאה של הלידה, אך בכשליש מן ההריונות היא מתרחשת לפני הופעת הצירים ותחילת תהליך לידת העובר.
איך תדעי שמדובר בירידת מים?
בירידת מים, בניגוד לשתן, המים יורדים ללא שליטה (בכיווץ שרירי הסוגרים) וללא הפסקה ויש להם ריח שונה משל שתן. לעיתים, היא מלווה בצירים או בדימום קל, אך לא בהכרח.
כשיש ספק והאישה אינה בטוחה, צריך להיבדק על ידי רופא.
הרופא יתחיל את האבחנה במספר שאלות. לאחר מכן הוא יסתכל על צוואר הרחם ויראה אם יורדים מים כשאת משתעלת או לוחצת. כדי להבדיל בין מי שפיר לשתן או להפרשות אחרות, הוא יבצע בדיקה של מהות הנוזל. את הבדיקה ישלים באולטרסאונד בטני, שמטרתו להעריך את כמות מי השפיר בתוך הרחם ואת מצבו הכללי של העובר. לרוב, הרופא לא יבדוק את פתיחת צוואר הרחם באצבעות, אלא בהסתכלות בלבד. אף אחת מהבדיקות הללו לבדה, אינה מספיקה, אבל ביחד הן נותנות תמונה שמחזקת את האבחנה אם אכן ירדו המים או אם מדובר ברטיבות מסיבה אחרת.
ואם זה אכן ירידת מים?
לאחר איסוף כל הנתונים, אם אכן מחליטים שיש ירידת מים, ברוב בתי החולים יציעו לך זירוז לידה. זירוז לידה נועד לקצר את משך הזמן ממועד ירידת המים ועד הלידה ולהפחית את הסיכון לחום או לזיהום שעולה מהנרתיק לתוך חלל הרחם ומסכן את האם והעובר. הזירוז עצמו הוא בטוח ולא מעלה את הסיכון לסיבוכים. ישנן נשים המעדיפות לחכות כמה שעות ולראות אם הלידה תתפתח לבד. כיון שהיולדת והעובר תחת השגחה רפואית, מדובר בהליך מקובל והוא נעשה בהתאם להחלטת היולדת.
מומלץ לקרוא גם: