הידעת? שמירה על ניקיון במטבח מונעת חרקים

המטבח הוא מקום שכולנו, או לפחות רובנו, אוהבים להיכנס אליו. גם כדי לאכול, גם על-מנת לממש כישורים קולינריים, ולפעמים גם כדי לארח לחברה למי שנמצא שם. יש גם לא מעט מקרים שבהם אנחנו נמשכים למטבח בעקבות הריחות שיוצאים ממנו בזמן הבישול או האפייה. מי שעוד נמשכים אל המטבחים שלנו הם שורה ארוכה של חרקים. גם הם, בדיוק כמונו, אוהבים את האוכל שנמצא שם, ועלולים להתרבות בקצב מהיר. איך נמנעים מהתופעה? הדרך האפקטיבית ביותר היא לשמור על סדר וניקיון, ואם אין ברירה לבצע גם הדברה מתאימה. בכתבה זו תמצאו מידע מפורט בנושא חרקים במטבח ובפרט לגבי חיסול הבעיה.

הכתבה בשיתוף הדברה בטוחה

קרדיט תמונה: pexels

אילו חרקים עלולים להימצא ולהתרבות במטבח?

רשימת החרקים שחושקים באוכל שלנו ולכן מגיעים למטבח ארוכה. הבולטים ביותר הם תיקנים אמריקאים (שמוכרים גם בשם ג'וקים) ותיקנים גרמנים (הג'וקים הקטנים והבהירים יותר). בנוסף עלולים להגיע נמלים וזבובונים. בתנאים מסוימים מתפתחות רימות, ויש עוד קטגוריה שלמה שנקראת חרקי מזון ואשר כוללת בין השאר את חיפושית הטבק וגם חדקונית אורז, עש קמח הודי ועוד.

איך להקדים תרופה למכה ולמזער את הסיכון להופעת חרקים במטבח?

. לא להשאיר מזון חשוף – מאכלים שנשארים על משטח העבודה או בכל מקום אחר נגיש לחרקים מושכים נמלים, ג'וקים ולפעמים גם מכרסמים.

2. לוודא שמוצרי מזון בתפזורת לא כוללים חרקים – חרקי המזון השונים אוהבים מאוד מזונות שאנחנו רוכשים לעיתים קרובות בתפזורת: קטניות, פירות יבשים, תבלינים ועוד. כשקונים אותם חשוב לוודא שמדובר בסחורה טרייה שנשמרת בתנאים טובים כדי לא להכניס הבית את חדקונית האורז ושאר חרקי מזון.

3. לא לתת לפירות להרקיב – פירות רקובים הם גן עדן עבור זבובונים. בהתאם כדאי לאכול את הפירות שמאוחסנים מחוץ למקרר כשהם מבשילים ולא לחכות שהם ירקיבו.

4. לא לצבור אשפה – גם הזבל שלנו הוא מעדן עבור לא מעט חרקים, ולכן כדאי להשליך את האשפה בתדירות גבוהה ככל האפשר. בפרט חשוב לעשות זאת כשיש שאריות בשר שגורמות להתפתחות רימות.

5. לנקות את הכיור באופן יסודי – גם פתח הניקוז בכיור עלול להפוך למקור לחרקים אם לא מוודאים שהוא נקי לגמרי משאריות מזון.

6. לגלות ערנות – חשוב לפעול מיד כשמגלים חרקים בתוך המטבח ולא לחכות, מפני שקצב הריבוי של מרבית סוגי החרקים מהיר מאוד.

איך מתבצעת הדברת עש מזון?

עש המזון הוא חרק בעל 4 גלגולי חיים: ביצה, גולם, זחל ופרפר. בכל שלב ההדברה מתבצעת באופן שונה. כשיש "רק" ביצים וזחלים, יתבצע ריסוס. לפני הריסוס חובה לפנות את הארון שבו נמצא העש, ולעבור על כל האריזות שבו, כולל אלה הסגורות – כדי להיפטר מכל אריזה שיש בה ביצים (נקודות לבנות זעירות) או זחלים (גוף בהיר, ראש כתמתם). כשיש פרפרים הפתרון הוא מדבקות או מלכודות חשמליות.

הדרך הנכונה לפעול מול חיפושית הטבק

חיפושית הטבק, שנקראת גם אנובית הטבק, אוהבת לא רק טבק אלא גם פיצוחים, קמחים, תבלינים, דגני בוקר, פסטות ועוד. היא מגיעה למטבחים בעיקר לאחר קניית סחורה נגועה, ועוד כדאי לדעת שהנקבה מטילה 100 ביצים שהופכות לעוד ועוד חיפושיות. טיפול ביתי כולל ריסוס וניקוי מושקע של הארון, וכשמתגלות חיפושיות טבק בחנות מזון הפתרון הוא איוד (טיפול בגז ייעודי).

חיסול חדקונית אורז בלי לפגוע במזונות במטבח

בדיוק כמו הדברה נגד חיפושית הטבק, גם חדקונית אורז מחוסלת באמצעות ריסוס או איוד. אם מצאתם סימנים לקיומו של חרק זה באורז או במוצרים אחרים, מומלץ לבחון את כל תכולת הארון כולל אריזות סגורות. בהיקף נגיעות קטן אפשר לטפל באמצעות השלכת המזונות הנגועים לאשפה (וכמובן פינויה המידי מחוץ לבית).

הדברת רימות

רימה היא שלב החיים הראשוני של הזבוב, ואחת התופעות היותר מגעילות במטבח ביתי. רימות נראות כמו תולעים לבנות קטנות ונוצרות במקום שיש בו ריקבון אורגני: שאריות בשר, שאריות מזון שנפלו על הרצפה במקום נסתר מהעין ווהרקיבו, שאריות מזון בפתח הניקוז בכיור ועוד. יש מגוון רחב של חומרים לחיסול רימות בבית, והמכנה המשותף לכולם הוא שהם הורגים את הרימה באמצעות עיכוב התפתחותה.

איך להיפטר מתיקנים גרמנים במטבח?

תיקנים גרמנים נכנסים למטבח בעיקר דרך קרטונים – מהסופר, במשלוח פיצה, כשעוברים דירה ועוד. הם מתחבאים בכל מקום כמעט, כולל בבר המים, מכונת הקפה, מעבד המזון וכו'. המאבק בהם מחייב סבלנות ומבוסס על פיזור קפסולות זעירות שמכילות חומר רעיל עבורם בכל המקומות שבהם הם נמצאים.

המאמר באדיבות חברת הדברה בטוחה: https://adbarabetuha.co.il

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות