קצח – לא רק תבלין יפה, גם אלוף הבריאות!

קצח? זה (הכי הכי הכי) בריא בשבילך. כל הסיבות למה כדאי לכם להוסיף אותו לאוכל.


הקצח (nigella) הוא צמח ממשפחת הנוריתיים, ומקורו בדרום-מערב אסיה. זהו תבלין נפוץ, המורכב מזרעים שחורים (אל תתבלבלו עם שומשום שחור, זה תבלין אחר לחלוטין),. נהוג לפזר אותם לקישוט מאפים וסלטים.
הקצח הוא לא סתם קישוט יפה: כבר אלפי שנים הוא נחשב בעיני רבים לתבלין הבריא ביותר שיש. הוא מכיל חומצות אמינו רבות, נוגדי חימצון, חומרים אנטי-דלקתיים, ויטמינים, סידן, חלבונים, אומגה 6, ברזל ועוד.

לְמה הקצח טוב?

התשובה הקצרה היא: לְמה לא. והתשובה הארוכה: הקצח מחזק את המערכת החיסונית, דרכי הנשימה, מערכת העיכול, הכבד והכליות, נלחם בסרטן, תולעים, פטריות ואלרגיות, מאזן רמות סוכר בדם, מגדיל את תפוקת החלב אצל נשים מניקות ומסייע בשיפור מצב הרוח… עם כל התכונות האלה – פלא שיש הקוראים לו “הקסם השחור“?

היכן ניתן לקנות אותו?

את זרעי הקצח אתם יכולים להשיג בכל חנות תבלינים, ואל תבלבלו אותו עם שומשום שחור. בנוסף, ניתן ליהנות גם משמן קצח. גם הוא בריא מאוד וטעים מאוד אך יותר קשה להשגה. הוא נמכר בשווקים הערבים ובחלק מחנויות טבע.

איך אוכלים אותו?

בפעם הבאה שאתם מכינים סלט, מרק, גבינה, לחם או פשטידה – פשוט הוסיפו לו זרעי קצח לפני האפייה / ההגשה. בשמן הקצח אתם יכולים להשתמש כתיבול טעים ובריא לסלט, ירקות אפויים ופסטה.

מומלץ לקרוא גם:

אחת ולתמיד – באיזה שמן הכי בריא לבשל, לטגן ולתבל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות