מחלות שיונים מעבירות ואיך להרחיק אותן מהבית?

יונים במעטפת של בניינים ובתים הן מחזה נפוץ. על אף שהן מתוארות כסמל השלום, כדאי לדעת כי ההימצאות שלהן בקרבה אל בני אדם, מהווה סיכון, מהסיבה שהן יכולות לשאת מחלות ולהעביר אותן. במאמר הבא נציג מספר מחלות המועברות על ידי יונים ונסביר על מספר שיטות להרחקת יונים.

הכתבה בשיתוף חברת סטופ יונים 2.8.23

קרדיט תמונה: freepik

אילו מחלות מדבקות מועברות על ידי יונים?

יונים יכולות לשאת מחלות שונות המועברות לבני אדם וגם לבעלי חיים. חלק ממחלות היונים המדבקות הנפוצות כוללות את: פסיטאקוזיס (קדחת התוכים), שפעת העופות, סלמונלה, ליסטריה, דלקת ויראלית של קרום המוח ועוד. מחלות אלו יכולות להדביק באמצעות מגע ישיר עם צואת יונים, נוצותיהן או משטחים מזוהמים שהן היו עליהם. המחלות המדוברות הינן מסוכנות ועשויות להביא לשלל תסמינים קלים עד חמורים.

קריפטוקוקוזיס

דלקת קרום המוח החיידקית מתרחשת בעקבות זיהום פטרייתי המגיע מחיידקים שהיונים נושאות על גופן. האדם שנדבק במחלה זו, עשוי לחוות כאבי ראש, כאבי צוואר ושכמות, חום, ערפול וסחרחורת.

מדובר על חיידקים שעשויים לפקוד במיוחד תינוקות קטנים והוא מסכן חיים מהסיבה שהוא מתפשט בגוף וחודר לקרום המוח, העצמות ועוד מספר איברים פנימיים בגוף.

סלמונלה

הסלמונלה היא חיידק צואתי שנמצא במערכת העיכול של חיות ובני אדם ובניהם גם אצל יונים. הוא מסוכן במיוחד מהסיבה שהוא גורם לשלשולים ועשוי גם להיכנס לאזור המעיים ולגרום למחלה מאוד מסוכנת המשפיעה על הדם ועל אברים נוספים בגוף.

ליסטריה

בקטריה מסוכנת שנמצאת אצל יונים וגם במזונות שאנו אוכלים. בקטריה זו מאוד מסוכנת עבור אנשים שנמצאים בקו הסיכון, בניהם: תינוקות, ילדים, נשים בהריון ואנשים עם מערכת חיסון מוחלשת.

הבקטריה מסוכנת מאוד, משום שהיא עשויה לגרום למומים בתינוקות, הפלות, לידות מוקדמות ובמקרים חריגים גם למוות.

דלקת ויראלית בקרום המוח

דלקת בסביבה העוטפת את המוח וחוט השדרה. מדבקת מאוד ושכיחה בעיקר בחודשי האביב והקיץ. במחלה זו האדם עשוי לסבול מחום גבוה, כאבי ראש, בחילות, הקאות, בלבול, חוסר התמצאות, פרכוסים ועוד.

סיכונים בריאותיים הטמונים בצואת היונים

צואת יונים יכולה להצטבר על גגות, חלונות ומשטחים מסביב למעטפת הבית. צואה זו הנקראת גם לשלשת מכילה מיקרואורגניזמים ופטריות מזיקות, שיכולות להוביל לבעיות בדרכי הנשימה, דלקות עור ובעיות בריאותיות אחרות אם הן נשאפות או באות במגע עם פצעים פתוחים.

איך תרחיקו את היונים מהבית שלכם?

על מנת להרחיק את היונים ממעטפת הבית שלכם ולמנוע את המחלות שהן עשויות להעביר, יש לאמץ מספר שיטות מקצועיות:

זיהוי וניתור האזורים

כל טיפול בהרחקת יונים מחייב זיהוי וניתור האזורים שבהם שוהים היונים במעטפת הבית שלכם. יש מספר שיטות עבודה להרחקת יונים המחייבות התאמה למיקום היונים על מנת שיהיו יעילות.

בהזמנת שירות הרחקת יונים מקצועי, המרחיק תמיד יתחיל את עבודתו בדרך הזו שהיא לא פחות חשובה מפתרון ההרחקה.

ניקוי הלשלשת ופינוי קינים

השלב הבא מתרכז בניקוי הלשלשת ופינוי קיני יונים במידה ונמצאו. פינוי הלשלשת הוא דבר מחייב מהסיבה שהיא מכילה חיידקים והיא גם מושכת יונים לזהות את מקום מושבן ולחזור אליו פעם אחר פעם.

לגבי הנושא של קינים, חשוב לדעת כי קן עם גוזלים חיים יהיה קשה לפנות, אך אם מדובר רק בביצים או חלילה גוזל מת, רצוי ואף חשוב לפנות מהסיבה שמדובר באזור שמלא באין סוף חיידקים וטפילים. הרחקת יונים עם חברת סטופ יונים תדע להתמודד עם כל אתגר שקשור ליונים והרחקתן.

בחירת השיטה הטובה ביותר להרחקה

השלב האחרון הוא בחירת שיטה נכונה למיקומים שבהם היונים נמצאות. אם מדובר לדוגמא ביונים במסתור הכביסה, חשוב לבצע באזור זה התקנת רשת מקצועית נגד יונים שהיא השיטה הטובה ביותר לאזור זה.

אם מדובר באדן החלון, הגג או מעקות המרפסת, כאן יש להתאים דוקרנים, סלילי קפיץ, חוטי רטט ופסי הלם חשמליים. כל אלו גורמים ליונים לאי נוחות והן מבינות שאין להן למה לחזור לאזור.

המאמר באדיבות חברת סטופ יונים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות