חד וחלק: איך מתמודדים עם קמטים?

למה נוצרים קמטים ואיך לעזאזל מטפלים בהם?

אתם מביטים במראה ואז מגלים קמט זועף בין הגבות. הביטחון העצמי שלכם מיד מתערער ואתם תוהים לעצמכם איך אפשר להחזיר את הזמן אחורה וליהנות מעור פנים חלק? אז חשוב להבין שהתפתחות קמטים וקמטוטים בעור הפנים היא תופעה טבעית שלא ניתנת לעצירה מוחלטת. לא תוכלו להחזיר את הזמן, אלא רק לסייע בהפחתת הקמטים וטשטוש שלהם כך שהעור ייראה חלק ויפה יותר.  
קיימות פעולות פולשניות יותר ופחות להתמודדות עם בעיית הקמטים/ מיליארדי דולרים נשפכים בכל רחבי העולם במטרה לשים לקמטים סוף. לפני שאנו מדברים על השיטות להתמודדות עם קמטים, הנה הסבר קצר על מקור התופעה והסיבות להיווצרותה.

תמונה: shutterstock

למה בכלל יש לנו קמטים?

קמטים נוצרים באופן טבעי, בגופו של כל אדם ואדם בעולם. יש כמובן אנשים שמתקמטים יותר או פחות, מטעמים שכבר נזכיר הלאה במאמר – אך "הברכה" הזו לא פוסחת, ככלל, על אף אדם – וזו כבר נקודה להתנחם בה.
כמות ועומק הקמטוטים והקמטים שיווצרו אצל כל אחד מאיתנו, משתנים ביחס לגורמים נשלטים ולא נשלטים. גנטיקה למשל, היא גורם משמעותי במיוחד בכמות ואיכות הקמטוטים שמופיעים בעור הפנים – ואין לנו ממש איך להתנגד לכך. יש אנשים שיבורכו בגנים ״מפרגנים״ במיוחד – ויש כאלה שקצת פחות – וזה בסדר וחלק טבעי מהחיים.

מבחינת גורמים נשלטים – יש מספר גורמים מניעתיים שיכולים לסייע לנו להפחית משמעותית את מהירות התפתחות הקמטים בפנינו וכן את עומקם ותדירות היווצרותם:

מומלץ לסגל הרגלים בריאים, המורכבים מתזונה מאוזנת ונקיה ככל הניתן. תזונה לקויה פוגעת בנראות העור, ומשפיעה ככלל על איכות גופנו לאורך השנים.

בנוסף, מומלץ לשמור על חשיפה מעטה לשמש, ותמיד להשתמש באמצעי הגנה לרבות כובע ומקדם הגנה בשימוש קבוע ותדיר.
גורם משמעותי נוסף שעלול להוביל להתפתחות קמטים הוא העישון.

מעבר לכך שסיגריות מזיקות לבריאות שלנו, מחקרים מצאו שככל שאנשים מעשנים יותר סיגריות ביום ולאורך זמן רב יותר, כך יש סיכוי גבוה יותר שעורם יהיה מקומט. לכן, מומלץ להימנע מעישון סיגריות וכן משהייה במרחב בו אנשים מעשנים ("עישון פאסיבי").

תמונה: shutterstock

כבר יש לי קמטים. מה עושים עכשיו?

אם כבר התחילו להופיע בעור הפנים שלכם קמטוטים קטנים, אל חשש. יש טיפולים והליכים רבים שיכולים לסייע לחידוש והחלקת העור ולצמצום התפתחותם של הקמטים הבאים.  

בשלב הראשון, מומלץ לשקול טיפולים יעילים לחידוש והזנת העור אצל קוסמטיקאיות מקצועיות. טיפולי אנטיאייג׳ינג וכן טיפול מזותרפיה נחשבים לפופולריים במיוחד בשנים האחרונות. הם נמצאו יעילים במיוחד בחידוש העור, הזנתו וטיפול בקמטוטים וקמטים עמוקים יותר.


לצד טיפולי קוסמטיקה, ניתן לפנות לרפואה אסתטית. מילוי קמטים באמצעות חומרי מילוי שונים, לרבות חומצה היאלורונית ובוטוקס, נחשבים אפקטיביים מאוד ומסייעים להצערת עור הפנים. החיסרון בטיפולים אלו זו התדירות שהם דורשים – טיפול בחומרי מילוי יצריך חידוש בתדירות של כפעמיים עד שלוש בשנה.

תמונה: shutterstock


אם אתם מחפשים פתרון פולשני יותר, הצעד שניתן לשקול הוא הליך פילינג כימי. הליך כירורגי זה נחשב לפולשני מאחר והוא כולל ביצוע פעולה כימית חזקה על השכבות השטחיות של עור הפנים. במסגרת הטיפול, נגרם קילוף יזום של שכבות אלו ועל ידי כך נוצר חידוש של עור הפנים. חשוב לציין כי יש מגוון טיפולים שכוללים הליך שנקרא ״פילינג״ לעור הפנים, גם אצל קוסמטיקאיות פרא-רפואיות וכיוצא באלו. הפילינג הכימי לעומת זאת, הוא פעולה פולשנית שמבוצעת, על פי רוב ועל פי הרמה המבוקשת, בחדר ניתוח. היא דורשת התערבות וביצוע של רופא כירורג, והיא כרוכה בתהליך החלמה של מספר שבועות.

* הכתוב במאמר זה לא נכתב על ידי גורם רפואי ואין בו להחליף כל התייעצות ספציפית וסיוע פרטני. אנו ממליצים לפנות לרופא המטפל שלכם ולגורמי מקצוע בעלי ניסיון וידע רפואי למתן ייעוץ והכוונה.

מומלץ לקרוא גם:

כל מה שרצית לדעת על טיפול בפיגמנטציה ונימי דם קטנים

כל מה שרצית לדעת על זריקות בוטוקס להחלקת קמטים

אנטי אייג'ינג: כל מה שרצית לדעת על מילוי קמטים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות