אלוורה – צמח המרפא שממש שווה לכם להכיר

הג'ל של קלאופטרה- אלוורה רפואית – צמח בעל שפע סגולות מרפאות ששווה לנסות.

מאת: אורנה גזית

הפרעונים כינו אותו “צמח האל-מוות”, בשל סגולותיו המרפאות, ויופייה האגדי של קליאופטרה, יוחס לשימוש הנרחב שהיא עשתה בו. מדובר באלוורה רפואית, צמח המרפא המוכר והנחקר ביותר בעולם, שנמצא בשימוש הרפואה העממית כבר למעלה מארבעת אלפים שנים.

כן כן – אפשר לגדל אלוורה בבית!

היתרון הגדול של האלוורה הוא שקל מאוד לגדל אותו בגינה הביתית או בעציץ. חשוב רק לשתול את זן האלוורה הנכון – האלוורה הרפואית – ולא את אחד הזנים האחרים במשפחה זו, שאמנם נראים דומה, אך אינם בעלי אותן תכונות מרפא.
איך יודעים שיש לנו את הצמח הנכון? פשוט מאוד – האלוורה שאנחנו מחפשים היא היחידה שיש לה פרח צהוב, ואם זאת לא עונת הפריחה שלה, אפשר פשוט לשאול במשתלה.

איך מפיקים את ג'ל האלוורה?

מן האלוורה הרפואית אנו מפיקים את הג’ל שלה, אותו ניתן למרוח, לאכול או לשתות, תלוי במטרה. בכדי להפיק את ג’ל האלוורה, נחתוך חתיכה מן העלה החיצוני, הגדול והבשרני ביותר. לא תתקשו לאתר את העלה המדובר – תמיד יש שניים כאלו בצמח. את העלה יש לשטוף היטב במים ולפתוח בזהירות, על-ידי יצירת חתך דק לאורך העלה, רצוי עם סכין מפלסטיק.
לאחר יצירת החתך, מקלפים בזהירות את החומר השקוף שבפנים העלה, מבלי לפגוע בסיבים הצהבהבים הצמודים לעלה מבפנים. סיבים אלו הם מרים ואין שום צורך או רצון להכניס אותם לפה. כעת יש לכם ביד ג’ל טהור לשימוש וטיפול.

שימו לב, אחרי שחושפים את ג’ל האלוורה, יש כחצי שעה עד שהוא מתחמצן ומרכיביו הייחודיים מפסיקים להיות פעילים. כדי להתגבר על בעיה זו, ניתן לקחת נייר פרגמנט, לעטוף את הג’ל שנשאר מהשימוש ולהקפיא עד השימוש הבא.

אלוורה – צמח המרפא שממש שווה לכם להכיר
צילום: shutterstock

מהן הסגולות הרפואיות של ג'ל האלוורה?

הודות למרכיבים הייחודים שלו, צמח האלוורה מתאים לטיפול במגוון רחב של בעיות רפואיות:
הוא יעיל כטיפול חיצוני, למריחה על העור, על כוויות, עקיצות ופצעים, הן בשל היותו אנטי בקטריאלי ואנטי דלקתי, והן בזכות יכולתו לחדש רקמות עור פגומות במהירות.
אבל הג’ל טוב לא רק לשימוש חיצוני: כששותים אותו או אוכלים ממנו מדי יום, הוא יכול לסייע באיזון רמת הכולסטרול בדם, בריפוי דלקות מעיים, סוכרת, חיזוק המערכת החיסונית ועוד. מומלץ להוסיף יום יום קוביות ג’ל אלוורה לסלט שלכם – פשוט חותכים בסכין פלסטיק את הג’ל ששמרתם במקפיא.

המלצה נוספת: שתו את ג’ל האלוורה בכל בוקר על קיבה ריקה – קחו 30 מ”ל מהג’ל, הוסיפו חצי לימון סחוט טרי, או כל פרי הדר אחר, מלאו את הכוס במים ושתו.

מומלץ לקרוא גם:

סובלים מעצירות? קבלו תרופות סבתא עתיקות לבעיה מודרנית

עקבו אחרי ערוץ הבריאות

0 תגובות

עוד תוכן