לילד חום גבוה: מתי אתם חייבים לרוץ איתו למיון ומתי מומלץ לטפל בו בבית?

יונית רוזן, אחות טיפת חלב, מסבירה על אבחון וטיפול בחום גבוה אצל פעוטות.

מאת: יונית רוזן

גם ההורה הכי רגוע, בטוח ואופטימי ביום יום, עלול לחוש חוסר אונים כשהתינוק שלו חולה וסובל. חשוב שתדעו כי תינוקות וילדים הם הרבה יותר חזקים ממה שהם נראים. חשוב שתשמרו על קור רוח ותקפידו להעניק להם את הטיפול המיטבי בהתאם לגיל ולסימפטומים.

איך נדע אם הילד חולה?

תינוקות מאוד ברורים בסימנים שלהם, וכשהילד שלנו חולה – הוא מתנהג בהתאם, כך שלא נוכל לפספס. תינוקות חולים נוטים לישון יותר מהרגיל, לבכות יותר מהרגיל, בבכי שקשה להסביר את הגורם לו, לסרב לאכול או לינוק ולחייך פחות. גם המראה של תינוק חולה הוא מאוד אופייני: הפנים סמוקות מאוד או חיוורות מאוד. הסימפטומים של תינוק חולה מתקיימים לאורך כל שעות היממה, ולא רק במשך מספר שעות בלילה.

דבר ראשון – למדוד חום

הדבר הראשון שצריך לעשות אם עולה החשד שהתינוק שלנו מתנהג שונה, הוא פשוט למדוד לו חום. מדידת החום המהירה והמדויקת ביותר בגילאי לידה עד שנה – היא דרך פי הטבעת, כשהתינוק שוכב על הגב או על הצד. רצוי להשתמש במשחה שומנית כמו וזלין טהור, על מנת להקל על ההחדרה של המדחום.

לילד חום מעל 38 – האם לפנות למיון?

גיל הילד הוא מרכיב מאוד משמעותי בהתייחסותינו לחום. כאשר נמדד חום של 38 מעלות ומעלה בתינוק מתחת לגיל חודש – יש לפנות מיידית לחדר המיון. בתינוק מתחת לגיל חודשיים – הדבר מחייב פניה לרופא הילדים. הסיבה להתייחסות המיוחדת למקרי חום בחודשיים הראשונים לאחר הלידה, היא שבגיל הזה הסיכון לזיהומים גדול, שכן מערכת החיסון של התינוק עדיין לא מפותחת.

מגיל חודשיים והלאה, במידה ויש חום עד 38.5 מעלות, כדאי בשלב הראשון לנסות להוריד אותו בבית. במידה והחום אכן יורד, הילד מתאושש, וחוזר לאכול או לינוק, להפריש שתן בכמות סבירה ולתקשר עם הסביבה באופן רגיל – ניתן לחכות 48 שעות לפני שהולכים לרופא. רוב הסיכויים שמדובר בוירוס שיעבור מעצמו.

הילד סובל מחום: מתי אתם חייבים לרוץ איתו למיון ומתי מומלץ לטפל בו בבית?
צילום: shutterstock

איך מטפלים בחום הגבוה אצל התינוק?

בכדי להקל על החום, מומלץ להלביש את התינוק או הילד בבגדים קלים יותר, ולאוורר את החדר (איוורור החדר חשוב במיוחד בזמן מחלה, ולא רק לצורך הורדת החום). אם החום גבוה, מומלץ לתת תכשיר להורדת חום. התכשיר ניתן בסירופ דרך הפה או בנרות בפי הטבעת. אם התינוק או הילד בולעים בקלות סירופ דרך מזרק ייחודי או כפית, אז עדיף להשתמש בסירופ, שכן בסירופ יש שליטה במינון ומתן כמות מדויקת לעומת נרות. ישנם ילדים שמסרבים ליטול תרופה דרך הפה. הם יורקים, מקיאים או נשנקים, ובמצב כזה – עדיף לתת את התרופה בצורת נר בפי הטבעת.

שימו לב! לפני שאתם נותנים לילדיכם תכשיר להורדת חום, עליכם לבחון היטב באיזה תכשיר אתם משתמשים. וודאו שהוא מותאם לתינוקות או ילדים. קראו את הטבלה של המינונים, לפי גיל או משקל, ובדקו כל כמה זמן ניתן לתת מנה נוספת. בנוסף, ישנם תכשירים המתנקים מהגוף דרך הכבד ואחרים דרך הכליות. פעמים רבות, החל מגיל מסוים, הרופאים ממליצים לתת תכשירים אלו לסירוגין, כדי לא להעמיס על איבר אחד באופן מיוחד. מומלץ להתייעץ עם הרופא לגבי מתן התכשירים השונים, בהתאם לגילו של התינוק או הילד.

מומלץ לקרוא גם:

לא חייבים תרופות: כל הדרכים הטבעיות להורדת חום

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות