אלכוהול בהריון: זה יכול לפגוע בעובר שלך

למה חשוב להימנע מאלכוהול בהריון ומהם הסיכונים הטמונים בצריכת אלכוהול בהריון.  

תסמונת אלכוהול עוברית (Fetal Alcohol Syndrome) עלולה להתפתח בעוברים שנחשפו לרמות גבוהות של אלכוהול במהלך ההריון. קשת הפגיעות של התסמונת מתאפיינת בבעיות התפתחויות, הפרעות קשב וריכוז, הפרעות רגשיות, בעיות התנהגות ופגיעות גופניות באיברים שונים. במקרים הקשים של תסמונת אלכוהול מלאה ישנן פגיעות התפתחותיות וגופניות וכן מראה פנים מיוחד ואופייני. לתסמונת אין טיפול והדרך היחידה להימנע ממנה היא התנזרות מאלכוהול בתקופת ההריון. על מנת להעלות את הנושא לדיון ציבורי הוכרז “יום המודעות הבין לאומי לנזקי האלכוהול לעובר”, המצויין מדי שנה ב-9 בספטמבר.

“אלכוהול הוא אחד מהחומרים המסוכנים ביותר לעובר המתפתח ברחם, וצריכת אלכוהול במהלך ההיריון עלולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים למערכת העצבים ולאברי גוף שונים”, מציין ד”ר יהודה סנצקי, מנהל המרפאה הייעודית לאבחון, מעקב וטיפול בילדים שנחשפו לאלכוהול במהלך ההיריון במרכז שניידר. הוא מוסיף, “כמות האלכוהול שעוברת לעובר דרך השיליה, זהה לחלוטין לכמות האלכוהול שמצטברת בדם האם. עיקר הסיכון הוא ב”שתיית הילולה”- כמות גדולה של אלכוהול בזמן קצר. מכיוון שלא ידוע מהי כמות האלכוהול הבטוחה לשתייה, ההמלצה הגורפת של ארגוני הבריאות היא להימנע לחלוטין משתיית אלכוהול הן בעת תכנון ההיריון והן במהלכו”.

בעולם המערבי נחשבת החשיפה לאלכוהול במהלך ההיריון לפגיעה הנוירו-התפתחותית השכיחה ביותר אשר ניתנת למניעה לחלוטין. ישראל, לא שונה ממה שקורה בעולם, גם כאן המודעות לתסמונת עדיין נמוכה. מחקר שנערך בשנת 2010 על ידי מומחי מרכז שניידר, מצא כי למעלה מ- 15 אחוזים מהנשים ההרות בישראל, שותות אלכוהול, במידה זו או אחרת, במהלך תקופת ההיריון.

שכיחותה של תסמונת האלכוהול העוברית כואבת, לא רק בגלל ממדי ההרס שהיא זורעת בחייהן של משפחות כה רבות, אלא גם עקב הקלות בה ניתן למנוע אותה. אחת הבעיות הקשות הניצבות כיום בפני אלו הלוחמים בה, היא המודעות הבלתי מספקת לקיומה בקרב הציבור הרחב והנשים ההרות בפרט. לכן המאבק החשוב היום מתמקד ברמה ההסברתית ובהפצת המידע.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות