זעפרן: תוסף התזונה שיעזור לכם לצאת מדיכאון

הידעתם? הזעפרן הוא לא רק תבלין אהוב אלא גם תוסף תזונה שיכול לסייע במצב נפשי ירוד ובדיכאון.

דיכאון הוא אוסף של תסמינים המשפיעים על מצב הרוח ומוגדרים כהפרעה נפשית. ההפרעה הנפשית יכולה לבוא לידי ביטוי בפרק זמן שמשכו שבועיים עד שנתיים. ניתן להבחין בתסמינים העשויים להיות קלים כמו מצב רוח ירוד או חוסר עניין בפעילויות מהנות ועד קשיים כמו מחשבות אובדניות.

טיפול טבעי בדיכאון

ד”ר רון יפה, דוקטור למדעי הבריאות, נטורופת ומומחה לרפואה פונקציונלית, מספר על תמיכה טבעית בטיפול בדיכאון: “טיפול טבעי תומך בנוסף לטיפול נפשי קלאסי (פסיכולוגיה, פסיכיאטריה) יכול לסייע משמעותית להתמודדות עם דיכאון".

על הטיפול הטבעי לכלול: תזונה מאוזנת ועשירה במזונות המעלים רמות סרוטונין בגוף, פעילות גופנית, טכניקות הרגעה שונות ונטילת תוספי תזונה התומכים במערכת העצבים, מעלים רמות סרוטונין ותומכים במצבי חרדה, תשישות נפשית וכד’.

בגוף האדם שלושה נוירוטרנסמיטרים (מוליכים עצביים) שנמצאו קשורים להפרעות במצב הרוח והנקראים: דופמין, נוראדרנלין וסרוטונין. התקשורת הבין-עצבית במוח מתרחשת באמצעות שחרור נוירוטרנסמיטר מתא עצב למרווח שבין התאים (סינפסה), מה שיפעיל את תא העצב הבא, וכן הלאה. הממצאים הקליניים מראים שעם עליית הנוירוטרנסמיטרים בגוף מתרחש שיפור בתמונה הדיכאונית של המטופלים. מטרת הרכיבים הטבעיים הללו היא להביא לעלייה ברמתם של מוליכים אלה במוח.

תוספי תזונה לטיפול בדיכאון

הטיפול מתבסס על שילוב צמחי מרפא וחומצות אמינו המהוות חומרי גלם לייצור המוליכים העצביים. התוסף המומלץ לטיפול נקרא ביפוזיטיב אשר הרכיב הפעיל העיקרי בו הוא הזעפרן. הזעפרן מכיל חומרים פעילים בשם Crocin, שהוא תרכובת קרוטונואידית מסיסה במים המקנה לפרח את צבעו; Picrocrocin, המקנה לפרח את טעמו; תרכובת Safranal, המקנה לפרח את ניחוחו והיא בעלת תכונות נוגדות-חמצון, נוגדות-עווית ונוגדות-דיכאון. למרכיבים אלו מיוחסת פעילות בעיכוב ספיגה של דופמין, נוראדרנלין וסרוטונין, הידועים כמסייעים במגוון הפרעות במצב הרוח. תחילת השפעת הטיפול מתרחשת בתוך שבועיים מנטילת התוסף והגעה לאפקט אופטימלי לאחר כחודש.

על-פי מחקרים שבוצעו לזעפרן השפעה חיובית מובהקת, ומוכחת קלינית בטיפול במבוגרים הסובלים מהפרעת דיכאון קלה עד בינונית. על פי מחקרים הוא אף יעיל באותה מידה כמו תרופות נוגדות דיכאון וחרדה ממשפחת ה-SSRI. המחקרים גם הראו ירידה במדדי החרדה. כמו כן, לא דווח על תופעות הלוואי, כפי שקיימות בטיפול הקונבנציונלי.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות