לא כל הנוצץ זהב: הכירו את הפנינה היקרה ביותר בעולם

שוחחנו עם איציק לוי, המייסד והבעלים של חברת התכשיטים הישראלית yvel, ששיתף אותנו בהרבה דברים שלא ידענו על פנינים והכי חשוב בתמונות של התכשיטים משולבי הפנינים שלו… להתעלף!!

האם ידעתם שהפנינה היקרה ביותר בעולם נמצאה בפיליפינים, בשנות השלושים המוקדמות? היא נקראת “הפנינה של אללה”, וזאת מפני שהפנינה מזכירה את הטורבן של הנביא מוחמד. מחיר הפנינה מוערך בכ- 40 עד 60 מיליון דולר. ומה איתנו? לנו לא מגיעה איזו פנינה או שתיים?

אבל איך הכל מתחיל? קשה להאמין אבל כל הדבר היפה הזה מתחיל בהפרשה רירית… כן, כן, פנינה נוצרת כתוצאה מהפרשת ריר של רכיכה הנמצאת בתוך קונכייה, כתגובה לגוף זר (גרעין הפנינה העתידית) שנכנס לתוכה. הריר עוטף ומכסה את הגוף הזר, וככל שהוא נמצא יותר זמן בתוך הקונכיה – הפנינה הולכת וגדלה.

צבע הפנינה נקבע לפי ה- DNA של הרכיכה ובהתאם לצבע שלה. הפנינים בעלות הגוון הכהה מגיעות לארץ מטהיטי, הזהובות והכחולות מגיעות מאינדונזיה, הלבנות והפנינים בגוון שמפניה מגיעות מאוסטרליה, והסגולות ואלה בצבע אפרסק מגיעות מסין.

צילום: תכשיטי yvel
צילום: תכשיטי yvel

פנינים הנוצרות במים מתוקים זולות יותר מפנינים הנוצרות במים מלוחים, כי קצב הייצור שלהן שונה: זמן ההתהוות של פניני מים מתוקים הוא בין שישה חודשים ל- 6 שנים, בעוד שזמן ההתהוות של פניני מים מלוחים הוא בין 8 שנים ל- 26 שנה.

קיימים סוגים שונים של פנינים. כאמור, יש פניני מים מלוחים ופניני מים מתוקים, אך יש גם פנינים עגולות, חצי עגולות, פחוסות, ובצורות אמורפיות הנקראות “פניני ברוק”. ישנם פנינים שבמרכזן יש גרעין שהושתל על ידי החוואי, ישנן פנינים שבמרכזן היה בוץ והוא נשטף במים (נקראות פניני “סופלה”, כי הן מנופחות כמו עוגת סופלה) וישנן פנינים שהטבע ייצר באופן טבעי, הנקראות “קשי”.

רצוי שפנינים לא תבואנה במגע עם בושם או קרמים. הפנינה לא תינזק אם היא כן תבוא במגע במקרה, אך עדיף להימנע מכך. אסור להיכנס לבריכה עם שרשרת פנינים, שכן, עם הזמן, הכלור מזיק ומכלה את הברק של הפנינים וכמובן מזיק לחוט עליו מושחלת שרשרת הפנינים. פעם בשנתיים יש לדאוג להשחיל מחדש את שרשרת הפנינים, שכן החוט שעליו מושחלות הפנינים נמתח ומתבלה.

צילום: תכשיטי yvel

פנינים נמדדות בדיוק כמו יהלומים. הפרמטרים לבדיקת יהלומים הם: צורה, משקל, ניקיון וצבע. כך גם בפנינים: צורת הפנינה (עגולה או חצי עגולה, למשל) תקבע את מחירה. משקל הפנינה גם הוא יקבע את מחירה: אם הפנינה כבדה יותר, משמע שהיא גם גדולה יותר ולכן תהיה יקרה יותר. אם הפנינה חלקה יותר וללא חורים, היא תהיה פנינה יקרה יותר, בדיוק כמו שרמת הניקיון של יהלום תהפוך את האבן ליקרה או זולה יותר.

צילום: תכשיטי yvel

ולבסוף – הצבע: פנינה לבנה נחשבה בעבר לפנינה היקרה ביותר (בדיוק כפי שיהלום לבן נחשב בעבר ליהלום היקר ביותר). כיום, דווקא הפנינים הכחולות או הזהובות נחשבות ליקרות יותר (שוב, בדיוק כמו היהלומים: כיום היהלום הכחול, הוורוד והאדום נחשבים ליהלומים המבוקשים והיקרים ביותר).

צילום: תכשיטי yvel

לפנינים ששמורות היטב, יש ערך שעולה עם השנים. על אף שאין מחירון פנינים, עדיין ניתן לשמר את ערך הפנינים, ואף להרוויח עליהן במהלך השנים. ישנם סוחרים בעולם שמחזיקים את תוצרתם במשך שנים ורק לאחר שערך הפנינים עולה – הם מוציאים אותן לשוק למכירה.

צילום: תכשיטי yvel
צילום: תכשיטי yvel


ישנם 125 אנשים בעולם שיש בבעלותם רישיון מיוחד המאפשר להם לקנות פנינים במכירות פומביות או מחוות לגידול פנינים. אורנה ואיציק לוי, הבעלים של תכשיטי yvel, נחשבים לאחד מתוך אותם 125 בעלי רישיון. הדבר מקנה להם את היכולת לקנות פנינים מהמקורות, באיכות ובנדירות גבוהות.

צילום: תכשיטי yvel
צילום: תכשיטי yvel

צילום: תכשיטי yvel

לאתר:

www.yvel.com

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות