איך לגדל ילדים שמחים?

כאשר מדובר בהורות, לכל אחד יש את הגישה החינוכית שלו, את הציפיות שלו מהילדים ומעצמו כהורה. יחד עם זאת, אם יש משהו אחד שמשותף למרבית ההורים, הוא בא לידי ביטוי ברצון הכנה והאמיתי שהילדים יהיו שמחים ומאושרים.

הכתבה בשיתוף בית אבי חי 27.6.23

קרדיט תמונה: pexels

לצערנו אין איזו נוסחת קסם אשר הופכת ילדים למאושרים וגם אם תיישמו את הטיפים שנציג לכם כאן, אין הבטחה שהילדים שלכם יהיו תמיד שמחים – בכל זאת, גם העצב והקושי הוא חלק בלתי נפרד מהחיים.
יחד עם זאת, הטיפים מהווים כלים נוספים בארגז הכלים שלכם כהורים, אשר ישפר את הקשר שלכם עם הילדים שלכם – אז בכל מקרה שווה לקרוא וכדאי לשקול ליישם:

הראו להם אהבה ותמיכה ללא תנאי

הראו לילדיכם אהבה, קבלה ותמיכה ללא תנאי. זה אולי יכול להישמע לכם כמובן מאליו אבל זה לא. יש צורך לאפשר להם לדעת שאתם מעריכים אותם על מי שהם.
פעלו בשביל לספק להם סביבה בטוחה ואוהבת שבה הם יכולים לבטא את עצמם בחופשיות.

אמצו "הורות חיובית"

כדאי לשקול לאמץ טכניקות הורות חיוביות המתמקדות בעידוד התנהגות טובה – וזאת, במקום להתמקד אך ורק במשמעת כמו שהורים רבים עושים. אל תמעיטו במחמאות ובשבחים – מתן עידוד ומשוב בונה טומן בחובו כוח לחזק התנהגות חיובית ולעזור לילדים בפיתוח של תחושת ערך עצמי חזקה.

פיתוח של קשר רגשי חם ועמוק

טפחו קשר רגשי חזק עם ילדיכם. קחו את הזמן לפתח איתם שיחות משמעותיות, הקשיבו להם באופן פעיל, הביעו התעניינות במה שהם אומרים והיו קשובים לרגשות ולצרכים שלהם. עודדו תקשורת פתוחה, אמפתיה, הבנה והכלה בתוך המשפחה.


אל תחששו לקבל עזרה חיצונית

הורות לא מגיעה עם ספרי דרך או הוראות הפעלה ברורות. ולכן, זאת לא בושה אם אתם חושבים שאתם זקוקים לעזרה חיצונית מאנשי מקצוע שונים.
העזרה יכולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות כמו: הכנה לכיתה א', הדרכת הורים, ייעוץ פסיכולוגי ועוד מגוון רחב של דרכים נוספות – אשר כל אחת מהן יכולה להעניק לכם כלים ויכולות לשפר את התפקוד שלכם כהורים.

אל תחששו לקבוע שגרה ולהציב גבולות

ההמלצה היא לשאוף ליצור סביבה מובנית ועקבית לילדים. זאת, על ידי קביעת שגרה יומיומית והצבת גבולות שונים המתאימים לגילו של הילד.
ילדים משגשגים כשיש להם סביבה יציבה וברורה, מה שיכול לעזור להם להרגיש בטוחים ובנוסף על כך גם לפתח תחושת אחריות.

עודדו עצמאות

תמכו בעצמאות (אשר תלך ותגדל עם הזמן) אצל הילדים זאת, על ידי מתן תחומי אחריות המותאמים לגילם. אפשרו להם לעשות בחירות בגבולות בטוחים – דבר זה יכול לסייע להם את הביטחון העצמי שלהם ואת כישורי פתרון בעיות לטווח הקרוב והרחוק יותר.

עודדו מערכות יחסים עם סוכני חברות אחרים

בשלב מסוים ההשפעה שלנו כהורים הולכת ופוחתת והשפעה של החברים הולכת וגדלה. כן חשוב לעודד את הילדים לפתח מערכות יחסים בריאות עם חברים.  חשוב ללמד את הילדים תקשורת נכונה, כישורי פתרון קונפליקטים, אמפתיה וכבוד לזולת. עזרו להם לפתח מיומנויות חברתיות ואף דאגו לספק להם  הזדמנויות ליצירת אינטראקציות חברתיות חיוביות.

לסיכום, יש לא מעט דברים שניתן לעשות כהורים על מנת לגדל ילדים שמחים או שמחים יותר. חשוב לדעת ולעצור בכל תקופה, לבחון את פועלכם כהורים ולהבין אם יש מקום להטמיע שינויים – ובמידה וכן, אל תחששו לעשות אותם. חשוב שהילדים שלכם ידעו שאתם אוהבים אותם ומאמינים בהם ללא תנאים – מה שיסייע להם לאהוב את עצמם יותר ויתרום לדימוי העצמי שלהם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות