מלכת הג'לי מציגה: עוגת ג'לי טעימה לקישוט שולחן החג!
מלכת הג'לי מציגה: עוגת ג'לי טעימה לקישוט שולחן החג!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ליטר מים ( 750 מ”ל, 250 מ”ל מים קרים)
4 כפות ג’לטין – 40 גרם
1.5 סוכר
10 טיפות תמצית טעם של מלכת הג’לי
1/2 כפית מלח לימון
אופן הכנה
1 במים הקרים ממסים את הג’לטין ומניחים בצד למשך 5 דקות, עד שהנוזלים נספגים.
2 במים הרותחים ממיסים את הסוכר, מלח הלימון ותמצית הטעם.
3 מוסיפים את הג’לטין עד להמסה.
4 מחלקים לכוסות הגשה תחת מסננת ( להיפטר מגושים) ומשאירים ללילה במקרר.
צבעים
1 להוסיף לגל’ השקוף חומר אוטם
2 לקינוח חלבי – 3 כפיות גדושות של חלב מרוכז/שמנת מתוקה ל – 200 מ”ל ג’ל שקוף.
3 קינוח פרווה – 3 כפיות גדושות של קצפת צמחית/ קרם קוקוס ל – 200 מ”ל ג’ל שקוף
4 + צבע מאכל לבחירה
5 משמשים בג’ל השקוף – לוקחים 200 מ”ל (בערך כוס) בכלי ומוסיפים 3 כפיות גדושות של שמנת מתוקה (פרווה/ צמחי).
6 מחלקים לכוסות קטנות ומערבבים עם מעט צבע מאכל.