שיפודי קבב דג ושום ירוק של עומר מילר

שדרוג ליום העצמאות – שיפודי קבב דג עם שום ירוק על גבי חציל שרוף משולב עם ציזיקי וסלסת עגבניות מתקתקה וחריפה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקבב:
1 ק״ג פילה בורי טחון
1 פטרוזיליה
1 נענע
1 שומר
1 פלפל חריף ירוק
1 שמן זית
1 פלפל שחור
1 מלח
1 גבעולים של שום ירוק (כמספר הקבבים שרוצים להכין)
1 חציל
לסלסת עגבניות:
2 עגבניות צלויות על אש גלויה / מנגל
1 פלפל ירוק חריף
1 גבעולי שום ירוק
1 חצי כוס שמן זית
לציזיקי:
1 גביע יוגורט כבשים / עיזים
1 מלח
1 ניענע
1 פטרוזיליה
1 כוסברה
1 שיני שום
1 זרעי כמון
1 כף דבש
1 כפות חומץ
1 מיץ מלימון שלם

אופן הכנה

אופן הכנה
מכינים את הקבב:
1 מערבבים את הדג הטחון עם עשבי תיבול קצוצים היטב – פטרוזיליה, נענע ושומר
2 מוסיפים פלפל חריף ירוק קצוץ. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור
3 מערבבים היטב עם הידיים, ומלפפים כל קבב מסביב לגבעול של שום ירוק
4 צורבים על המנגל את הקבבים המלופפים. במקביל חורכים על המנגל או אש גלויה חציל
מכינים את סלסלת העגבניות:
1 צולים את העגבניות ומכניסים אותן לבלנדר מוט עם הקליפה
2 מוסיפים פלפל ירוק חריף ומעט גבעולי שום ירוק וחצי כוס שמן זית
3 טוחנים היטב למרקם חלק
מכינים את הצזיקי:
1 קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים ליוגורט
2 מתבלים במלח, זרעי כמון, שיני שום קצוצות, דבש, חומץ ומיץ לימון טרי
מרכיבים את המנה:
1 מוציאים את בשר החציל מהקליפה ומועכים עם מזלג במרכז הצלחת
2 מזלפים מעליו את הצזיקי ומניחים את שיפודי הדג
3 מתבלים בעוד ציזיקי וסלסת עגבניות מעל הכל
שיפודי קבב דג ושום ירוק של עומר מילר
שיפודי קבב דג ושום ירוק של עומר מילר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות