דניש גבינה מהאגדות ללא גלוטן של תמי בן דוד

די במחשבה על “מאפה שמרים מתוק” כדי לעורר שרשרת פקודות במוח שתגרום לבלוטות הריח והרוק לפעילות מוגברת. על אחת כמה וכמה כאשר יוצאים מאזור הדמיון ופשוט. תמי בן דוד עם המתכון המושלם הבא

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

15 דניש גבינה
25 גרם שמרים טריים
⅓ כוס+2 כפות סוכר (85 גרם)
½ כוס חלב קר (115 גרם)
500 גרם תגמיש (נוסחה משופרת)
3 ביצים (L)
½ כפית גרידת לימון
120 גרם חמאה בטמפ’ החדר (או פחות) חתוכה לקוביות
למלית הגבינה
250 גרם (אריזה) גבינת ריקוטה טבעית 5%
250 גרם (אריזה) גבינה לבנה 5% בלי מלח
2 כפות סוכר
1 כף צימוקים
1-2 כפות פודינג וניל לבישול (ניתן להחליף בקורנפלור + תמצית וניל)
להברשה
לפני האפייה – ביצה טרופה עם חצי כפית חלב
אחרי האפייה– סירופ סוכר (חצי כוס סוכר + כוס מים, להביא לרתיחה ולקרר)
אופן הכנה
מכינים את הבצק
1 בקערת מיקסר מצויד בוו גיטרה שמים את הסוכר, החלב הקר והשמרים ומערבבים
2 מוסיפים מעל את הקמח (תגמיש), את המים, גרידת הלימון והביצים ולשים במהירות איטית בינונית כ-5 דקות לקבלת בצק אחיד די קשה
3 מוסיפים תוך כדי ערבול את קוביות החמאה בהדרגה עד הבלעה מוחלטת
4 מעבירים לקערה מקומחת קל, מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר לתפיחה עד הכפלת הנפח משך 3-4 שעות, (אפשר גם במקרר למשך לילה 10-12 שעות)
5 מחלצים את האוויר מהבצק במספר לחיצות, מעבירים למשטח עבודה מקומח קל (בתגמיש או ברב תכליתי) ומרדדים לעובי כ-חצי ס”מ
מכינים את המלית
1 מערבבים יחד את הגבינות והסוכר, מבליעים את הפודינג ולבסוף את הצימוקים
הרכבה
1 מחלקים את עלה הבצק לריבועים בגודל 10X10 ס”מ. מניחים כפית גדושה ממלית הגבינה במרכז כל ריבוע בצק
2 מברישים פינה אחת של ריבוע הבצק בביצה טרופה וסוגרים שני קצוות אלכסוניים כאשר הפינה המוברשת תהיה העליונה. סוגרים באותה צורה גם את שני הקצוות האחרים ולוחצים קל להידוק
3 מעבירים למגש מרופד נייר אפייה, מכסים בניילון רפוי ומניחים לתפיחה נוספת, תוספת של כ-30% לנפח (שעה וחצי עד שעתיים)
4 לפני האפייה מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני ºC 175 משך 20 דקות
5 מוציאים, מברישים בסירופ סוכר קר ומצננים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות