סינייה מראמפ סטייק של עומר מילר

“סינייה” של ראמפ סטייק לצד מדפונת ירקות שורש . מתוך התוכנית "שף על האש"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק”ג ראמפ סטייק
פלפל שחור גרוס גס
מלח ים אטלנטי
2 בצלים לבנים
2 עגבניות תמר בשלות
1 פלפל ירוק חריף
1 כוס עלי כוסברה טריים
1/2 כוס שמן זית
לטחינה המקורמלת:
500 גרם טחינה
300 גרם מים
25 גרם מיץ לימון
2 בצלים לבנים
מלח, פלפל
למדפונה:
5 תפוחי אדמה ראטה
5 תפוחי אדמה סגול
10 בצלי פנינה
5 גזר בוכרי
5 גזר כתום
5 גזר סגול
2 קולורבי
1 ראש שום
1 ענף טימין
1 עלה מרווה
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל
אופן הכנה
המדפונה
1 שוטפים את הירקות וחותכים בגסות (ניתן כמובן גם להשאיר אותם בשלמותם).
2 מניחים את הירקות בנייר כסף, מתבלים בעשבי תיבול, שמן זית, מלח ופלפל.
3 סוגרים היטב (מוטב לעטוף מספר פעמים בכדי למנוע חדירה של חול לירקות).
4 מניחים את “החבילה” בתוך בור באדמה ומעליו מניחים גחלים לוהטות או בתנור על חום של 160 מעלות.
5 משאירים כך במשך שעה וחצי עד שעתיים.
הבשר
1 פורסים את הראמפ סטייק לחמישה נתחים של 200 גרם כל אחד.
2 מתבלים את הנתחים במלח ופלפל שחור.
3 צולים את הנתחים בגריל פחמים עד לדרגת מידיום רייר. מסירים מהאש.
4 במקביל צולים את הבצלים והעגבניות היטב.
הטחינה
1 קולפים ופורסים את הבצלים לפרוסות דקות.
2 צולים את פרוסות הבצל באיטיות במעט שמן זית (כחצי שעה). מערבבים את כל המצרכים ומתבלים.
לקראת ההגשה
1 על צלחת סינייה מסורתית יוצקים את הטחינה.
2 פורסים את הבשר לנתחים דקים ומסדרים על הטחינה.
3 בין פרוסות הבשר משבצים את הבצל והעגבנייה ומעל יוצקים שמן זית. מניחים את צלחת הסינייה על הגריל לחימום של כ- 10 דקות.
4 בינתיים מוציאים את חבילת הירקות (המדפונה) מן הגחלים ופותחים בזהירות. שולפים את הירקות ומניחים על צלחת הגשה. מסדרים פלפל חריף ועלי כוסברה על גבי הסינייה ומגישים לצד הירקות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות