לזניה עם בשר אסאדו של יגאל מולנר

לזניה פתוחה של אסאדו טלה, קונסומה עגבניות צהובות וקרם שום, מתוך הדף "רעבים ברעבך" 

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
100 גרם קמח רגיל
100 גרם קמח דורום
2 ביצים לארג׳ – יש להקפיד על גודל הביצה ע״מ לשמור על יחס חומרי הגלם הרטובים והיבשים
כף שמן זית
לאסאדו
320 גרם אסאדו טלה טחון גס
בצל סגול אחד בינוני קצוץ דק
גזר אחד בינוני קצוץ דק
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
8 שיני שום קצוצים דק
שורש גדול של סלרי קצוץ דק
שורש גדול של פטרוזיליה קצוץ דק
עגבניות מרוסקות 400 גרם (מוטי)
כוס יין אדום
לקרם שום
כוס שיני שום שלומות קלופות
מים
קונסומה עגבניות צהובות
חצי קילו עגבניות שרי צהובות
3 שיני שום
חצי פלפל חריף (צילי אדום)
8 עלי בזילוקום טריים
אופן הכנה
אסאדו
1 מחממים שמן זית בסיר רחב או מחבת רחבה (שיכסה את כל שטח הפנים של המחבת) ומטגנים את כל הירקות כ 2 דקות.
2 מוסיפים את הבשר ומערבבים כל הזמן עד שהבשר מקבל צבע אפרפר, אין להוסיף נוזלים בשלב זה.
3 מוסיפים את העגבניות לאחר שהבשר התפרק לחלוטין, מוסיפים חצי כוס מים או ציר בקר וכוס יין אדום.
4 מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
לזניה
1 מערבבים בקערת ערבוב את שני סוגי הקמחים.
2 מכניסים לתוך גומה את הביצים ושמן הזית ומערבבים. לשים עם שורש כף היד עד שנוצרת מסה חלקה בטקסטורה של פלסטלינה.
3 מכדררים, מכסים בניילון נצמד ומכנסים לקירור ל-25 דקות לפחות, בזמן הזה נעבור להכין את יתר מרכיבי המנה.
קרם שום
1 מרתיחים את השום במים ומסננים חוזרים על הפעולה 4 פעמים כל פעם מרתיחים את המים מחדש פעולה זו נועדה להוציא מרירות מהשום ולעדן את המרקם.
2 מכניסים למעבד מזון את השום ללא המים וטוחנים, תוך כדי הטחינה מזלפים 50 מלגרם של שמן זית בזילוף איטי.
3 מוסיפים מלח דק ופלפל שחור גרוס.
4 טוחנים עוד כ-4 דקות על מהירות גבוהה.
5 מקררים ומעבירים לשקית זילוף.
קונסומה עגבניות צהובות
1 מחממים שמן זית במחבת רחבה, מכניסים את העגבניות השרי הצהובות והפלפל החריף. מטגנים עד שהעגבניות מתחילות להגיר נוזלים החוצה.
2 מוסיפים עוד רבע כוס מים ובזיליקום ומנמיכים את האש.
3 מבשלים על אש נמוכה למשך עוד 30 דקות עד אשר הנוזלים מצטמצמים.
4 מעבירים את העגבניות למעבד מזון וטוחנים, תוך כדי הטחינה בוזקים 100 מילגרם של שמן זית. טוחנים עוד 8 דקות על מהירות גבוהה.
5 מסננים דרך מסננת דקה (שינואה). לא משתמשים בקליפות ונשארים רק עם הרוטב.
אופן הכנת הלזניה
1 מרתיחים בסיר את המים, על מנת שברגע שבצק הלזניה יהיה מוכן נוכל ישר להכניסו למים הרותחים.
2 מרדדים את בצק הלזניה במכונת הפסטה עד לעובי 5, יש להקפיד לקמח את מכונת הפסטה ומשטח העבודה. מתחילים לרדד ברמה 1 וכל פעם עולים שלב עד רמה 5.
3 חותכים את הרצועה לרוחב של 3 אצבעות על 3 אצבעות, מבשלים במים הרותחים כ 2 דקות.
הרכבת המנה
1 מחממים את הקונסומה עגבניות צהובות בצלחת עמוקה.
2 מוזגים את הקונסומה החם, מניחים את עלה פסטה, עליו מנחים 2 כפות מתבשיל האסאדו, מעליו מניחים עוד דף לזניה מבושל, עוד 2 כפות אסאדו ועוד דף לזניה.
3 לוקחים את שקית הזילוף של השום וחותכים פתח צר, מזלפים בנגיעות מעל דף הפסטה האחרון.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות