עוגת שוקולד קוקוס פרווה וכשרה לפסח של נועה נבות

עוגת שוקולד קוקוס מעולה שאי אפשר להאמין שהיא גם פרווה וגם כשרה לפסח! היא כל כך רכה וטעימה, עשירה בשוקולד והשילוב עם שכבת הקוקוס המתוקה פשוט מושלם! אצלנו אין פסח בלי העוגה הזאת. אמא שלי מכינה את העוגה הזאת בכל שנה בפסח והפעם התפקיד עבר אליי (: . אז עשיתי כמה שינויים ושדרוגים ויצא מדהים… חובה להכין! כמובן שהיא תתקבל בברכה בכל ימות השנה.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגת השוקולד
2\1 כוס קמח תפוחי אדמה
2\1 כוס קמח מצה דק
2\1 כוס שקדים טחונים
2\1 כוס קקאו
1 כוס סוכר (200 גרם)
6 חלמונים
2 שקיות סוכר וניל
2\1 כוס שמן
2\1 כוס מים חמים
1 שקית אבקת אפיה
לשכבת הקוקוס
6 חלבונים
קורט מלח
4\3 כוס + כף סוכר
1 כוס ו-3\2 קוקוס טחון
לגנאש השוקולד
200 גרם שוקולד מריר
200 מ”ל שמנת צמחית (קצת פחות ממיכל)
אופן הכנה
עוגת שוקולד
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית (גם את השוליים).
2 מניחים בקערה את השקדים הטחונים ומנפים אל תוך הקערה קמח מצה, קמח תפוחי אדמה וקקאו. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים.
3 בקערה נפרדת, מקציפים את החלמונים והסוכרים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4 מוסיפים את השמן ו-3\1 מהתערובת היבשה אל תערובת החלמונים ומערבבים קלות.
5 מוסיפים את המים ו-3\1 נוסף מהתערובת היבשה אל התערובת הרטובה ומערבבים.
6 מוסיפים את שארית התערובת היבשה ומערבבים רק עד לאיחוד.
שכבת קוקוס והרכבה
1 בקערת מיקסר עם מקצף חזק מתחילים להקציף את החלבונים והמלח. כשמתחיל להיווצר קצת קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים כ-8 דקות במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף יציב מאוד ומבריק.
2 בקערת מיקסר עם מקצף חזק מתחילים להקציף את החלבונים והמלח. כשמתחיל להיווצר קצת קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים כ-8 דקות במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף יציב מאוד ומבריק.
3 אל הקצף שנותר מוסיפים את הקוקוס ומקפלים בעדינות.
4 יוצקים לתבנית מחצית מתערובת השוקולד. מעל מורחים את שכבת הקוקוס (בעדינות, שלא יתערבב!) ומעל שכבת הקוקוס מורחים בעדינות את שארית תערובת השוקולד.
5 אופים 35 – 25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים (לא לייבש את העוגה יותר מדי!). מצננים לטמפרטורת החדר.
ציפוי שוקולד
1 ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת ומערבבים למרקם חלק. יוצקים על העוגה.
2 אם רוצים, מחלצים את העוגה מהשוליים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות