פיצה נוטלה של לאון אלקלעי

פיצה פריטה מטוגנת עם נוטלה וגבינה מתוך "לאון אל דנטה"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
500 גרם קמח שמרים
300 מ"ל מים
15 גרם מלח
1 כף שמן
לרוטב:
50 גרם ריקוטה
50 גרם ממרח נוטלה
1 שמן קנולה/חמניות/תירס
1 אבקת סוכר
אופן הכנה
הבצק:
1 במיקסר עם וו לישה שמים את המים, ומפעילים על מהירות
2 מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה
3 מוסיפים עוד 1/3 מהקמח, עולים שלב במהירות ומערבלים על לאחידות
4 מוסיפים את ה-1/3 האחרון של הקמח, מוסיפים גם את המלח ומעלים למהירות
5 לשים עד קבלת בצק אחיד, גמיש וחלק
6 מורידים חזרה למהירות הכי נמוכה ומוסיפים את השמן
7 לשים עד שהשמן נספג בבצק (10 -8 דקות כל התהליך)
8 נותנים לבצק לנוח 10 דקות ואז לשים שוב במשך 20 שניות
9 מוציאים את הבצק ומכדררים אותו לצורך כדור
10 משמנים קערה ומניחים בה את הכדור, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להכפלת הנפח (כשעה וחצי)
הרוטב:
1 מוציאים את הכדור ומחלקים ל-3 או 4 חלקים שווים
2 מכדררים ומניחים לתפיחה שניה
3 במחבת גדולה ועמוקה שמים שמן בגובה 4 ס”מ
4 פותחים את עיגולי הבצק בעובי אחיד
5 שמים כפית של רוטב וכמות שווה של ריקוטה ונוטלה בכל אחד מהם. סוגרים את הפיצה לחצי עיגול ומהדקים היטב ומקפידים שלא ישאר אוויר בתוך הפיצות המקופלות
6 מטגנים בשמן עד להזהבה משני הצדדים
7 מוציאים לנייר סופג, זורים אבקת סוכר ומגישים
פיצה נוטלה של לאון אלקלעי
פיצה נוטלה של לאון אלקלעי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות