אוזני המן ללא סוכר של חביבה טל

אוזני המן וכיסוני שמרים בשני צבעים ובמילוי מרציפן

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כוסות קמח כוסמין לבן
2 כפות קורנפלור
גרם שמרים טריים
25 שקית משפר אפיה
0.5 כפית אבקת אפייה
1 קורט מלח
1.5 כוס סוכרלוז
1 כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה או 5 כפות שמן קוקוס
0.25 כוס שמן תירס
2 כפות רסק תפוחי עץ טבעי
1 כוס חלב
לבצק השוקולד:
2 כפות קקאו או קרם חרובים ללא סוכר
1 כף קפה נמס
1 כפית קינמון
2 כפות סילאן
2 כפות מים פושרים
1 כף שמן תירס
למלית המרציפן:
200 גרם שקדים טחונים
2 כוסות סוכרלוז
מיף מחצי לימון
חלבון ביצה
לציפוי :
2 חלמונים
1 כף מים
1 כף שמן זית
אופן הכנה
1 מנפים את סוגי הקמח והקורנפלור ומוסיפים את המלח
2 מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים כ – 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש
3 מחלקים את הבצק ל-2. חלק אחד שמים בקערה נפרדת ומכסים. לחלק השני מוסיפים את המרכיבים לבצק השוקולד ומעבדים לבצק אחיד. מכסים גם אותו ומניחים לתפיחה של כשעה וחצי
4 לאחר מכן יש שתי אפשרויות: להוציא את האוויר מהבצק ולהשמיך לפי ההוראות או להוציא את האוויר, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר עד למחרת
מלית המרציפן:
1 שמים את כל החומרים למרציפן בקערת המיקסר ומעבדים לעיסה אחידה
2 מרדדים את הבצק הלבן בין 2 דפי אפיה, כך גם עם בצק השוקולד
3 שמים את עלי הבצק אחד על השני ומרדדים שוב לצורת מלבן. חותכים את המלבן לשניים ומגלגלים כל חלק לרולדה. אפשר לגלגל רולדה אחת עם הבצק הלבן למטה והשניה עם הבצק שוקולד למטה. התוצאה -רולדה אחת לבנה והשניה חומה
4 פורסים כל רולדה ל – 15 פרוסות. משטחים כל פרוסה לעיגול וממלאים בכדור מרציפן. סוגרים לאוזן המן או לכיסון ומהדקים קצוות
5 מניחים לתפיחה נוספת של כ-30 דקות
6 אם הבצק היה במקרר יש להתפיח את אוזני המן והכיסונים כשעתיים לפני האפיה
7 לפני האפיה מצפים את אוזני המן והכיסונים בתערובת החלמונים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ- 15-18 דקות, תלוי בתנור
8 מוציאים מהתנור לצינון על רשת. מכסים במגבת למניעת התייבשות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות