עוגת גבינה פרורים קלאסית של הנס וגלית ברטלה

מתכון קל ופשוט להכנה של עוגת גבינה פרורים שאסור לכם לפספס מתוך "אופים עם ברטלה"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

(לתבנית בגודל 26 ס”מ)
פירורי חמאה לתחתית וכיסוי:
160 גרם חמאה קרה
200 גרם סוכר
200 גרם קמח
קורט מלח
כפית תמצית וניל
מלית הגבינה:
200 גרם גבינה 5%
200 גרם גבינת שמנת 30%
200 גרם סוכר
5 יח’ חלמונים
100 גרם שמנת חמוצה
150 גרם תות שדה שטופים ונקיים, חתוכים לרבעים
400 גרם שמנת מתוקה
10 גרם אבקת ג’לטין
1 מקל וניל
1/2 תפוז מגורד
1/4 לימון מגורד
60 גרם מים קרים
3 כפות ריבת תות שדה
אופן הכנה
1 פרורי לחם לתחתית וכיסוי: מערבלים את כל החומרים יחד במגי’מיקס עד להיווצרות של פירורים גסים.
2 חצי מהפירורים משטחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים ב – 170 מעלות לצבע חום בהיר (זהוב עמוק)
3 את החצי השני של הפירורים מפזרים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ואופים לצבע חום בהיר, מצננים.
4 כשהם מצוננים לגמרי טוחנים במגי’מיקס לפירורים דקים.
5 מלית הגבינה: מערבבים מים ואבקת ג’לטין,מניחים במקרר להשרייה במשך 20 דקות.
6 מערבבים גבינות.
7 מקציפים את השמנת המתוקה לקציפה חלשה ועדינה.
8 מערבבים חלמונים,סוכר,תוכן מקל הוניל, גרידת לימון ותפוז.
9 מחממים התערובת חלמונים על אמבטיית מים חמים עד לטמפרטורה של 60 מעלות בערך.
10 בדיקת אצבע חמה.
11 ממיסים ג’לטין מושרה במיקרו במשך 20 שניות. מוסיפים לתערובת החלמונים מערבבים היטב.
12 מוסיפים לגבינות ומצננים.
13 הרכבת העוגה: מורחים את ריבת התות שדה לתחתית הפירורים האפויה.
14 מערבבים תות שדה ואבקת סוכר.
15 מקפלים בערך 1/4 מכמות הקצפת לתוך תערובת הגבינה, מוסיפים את יתרת הקצפת בקיפול עדין עם מקצף יד ומסיימים את הקיפול עם מרית.
16 יוצקים 1/3 מכמות המרית לתוך התבנית עם התחתית המוכנה.
17 מפזרים את התותים המושרים.
18 יוצקים מעל את יתרת המלית ומיישרים את העוגה,מפזרים מעל את הפירורים האפויים, מקפיאים במשך 4 שעות.
19 משחררים את הטבעת ע”י ניגוב עם מטלית חמה מסביב. מאחסנים בקירור.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות