עוגת גבינה ושוקולד: חולמים עליה שבועות

אפרת ריכטר, קונדיטורית מסעדת "כרמים" עם מתכון לעוגה שסוגרת את הפינה למתלבטים האם ללכת על עוגת שוקולד או עוגת גבינה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26
300 גרם שוקולד לבן
750 גרם גבינת שמנת 30%
1 כוס סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה (250 מ”ל)
1 כף גדושה קורנפלור
4 ביצים
לתחתית:
50 גרם חמאה מומסת
140 גרם (בערך חצי שרוול) ביסקוויטים חומים טחונים דק
לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר
1 חבילת שמנת מתוקה
אופן הכנה
לתחתית
1 מערבבים יחד את החמאה ואת פירורי הביסקוויטים ומרפדים בעזרת התערובת את התבנית. יש לשים לב שמהדקים היטב אחרת הבלילה עלולה לנזול בתוך התנור.
לעוגה
1 במיקסר מערבבים יחד את השמנת עם הסוכר.
2 מוסיפים את הקורנפלור.
3 ממיסים את השוקולד הלבן במיקור או בעזרת בן מארי.
4 כשהקורנפלור נטמע היטב בבלילה יש להוסיף את השוקולד המומס.
5 בקערה נפרדת יש לערבב את הביצים עם השמנת החמוצה ולאחר שהשוקולד נטמע להוסיף גם אותם לבלילה שבמיקסר.
6 כאשר הבלילה חלקה יש למזוג בתבנית עם תחתית החמאה והביסקוויטים.
7 מחממים תנור ל – 150 מעלות, בתחתית התנור מניחים כלי עם מים חמים (ליצירת אדים) ומכניסים את העוגה.
8 מחממים את העוגה בין חצי שעה לשעה ב- 150 מעלות ואז מנמיכים את המעלות ל – 110 עד שהעוגה יציבה (סבלנות, זה עלול לקחת זמן מה).
9 ** טיפ חשוב: כשמוציאים את העוגה יש להעביר סכין בדפנות- העוגה מתכווצת מעט וכך היא תישאר עם שוליים חלקים ויפים.
10 מכינים את הגנאש: מחממים את השמנת והשוקולד בסיר קטן או במיקרו ומערבבים.
11 כשהעוגה מצטננת שופכים עליה גנאש שוקולד חם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות