פנקייקים כוסמין אוכמניות-מאצ׳ה טבעוניים

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם היא מכינה קינוחים קצת יותר בריאים: פנקייקים כוסמין אוכמניות-מאצ׳ה

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות קמח כוסמין לבן
1/2 2 כפיות אבקת אפייה
כוס ורבע חלב אורז/שקדים
1/2 כוס מים מוגזים
2 כפות אוכמניות כחולות
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
כפית תמצית וניל
2 כפות שמן קוקוס
קמצוץ מלח
כפית אבקת מאצ׳ה
1 בננה
חופן גולדן ברי
1 פחית קרם קוקוס אחרי לילה במקרר
2-3 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה נפרדת את הרכיבים היבשים (קמח, מלח, אבקת אפיה ואבקת מאצ'ה ובקערה נפרדת את הרכיבים הרטובים (חלב אורז/שקדים , מים מוגזים, אוכמניות, סירופ מייפל, תמצית וניל ושמן קוקוס).
2 יוצקים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים (לא יותר מדי).מחממים מחבת עם מעט שמן קוקוס ומנמיכים לאש בינונית. יוצקים בלילה למחבת (בכמות ובגודל הרצויים לכם) ומטגנים כ-2 דקות עד שנוצרות בועיות אוויר על הצד העליון של הפנקייקס והצד התחתון שלהן משחים. הופכים, מטגנים עוד כדקה ומוצאים לצלחת.
3 ממשיכים כך,עד שהבלילה מסתיימת.
4 בינתיים מוציאים את קרם הקוקוס מהמקרר ומפרידים בין החלק העליון (השומני) והמים שנשארים בחלק התחתון
5 מקציפים את החלק השומני של קרם הקוקוס יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה
6 לאחר שהפנקייקים מוכנים מקשטים עם פרוסות בננה, כף של קצפת, חופן גולדן ברי והרבה סירופ מייפל. הגולדן ברי – מגידול אורגני הוא שייך למשפחת מזונות העל עשיר מאוד בויטמינים ומינרלים – טעים מעוד גם בשייקים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות