עוגת שוקולד טבעונית וחלומית

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם מתכונים שגם ילדים אוהבים: עוגת שוקולד חלומית.

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

150 גר ממרח אגוזי לוז וקקאו
200 גר קמח לבן 
30 גר קורנפלור 
100 גר שמן חמניות
80 גרם מי חומוס גרגירים ענק של יכין ללא חומרים משמרים
כף רסק תפוחים 
160 גר סוכר
כפית תמצית וניל
200 מל חלב אורז שקדים 
50 גר אבקת קקאו
15 גר אבקת אפיה
2-3 כפות אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר טורפים את מי החומוס יחד עם הסוכר. אנחנו רוצים לקבל מרקם אוורירי מאוד ולא מרנג. 
2 מוסיפים לאותה הקערה את הקמח, הקורנפלור, הקקאו ואבקת האפיה. מערבבים.
3 תוך כדי ערבוב מוסיפים את השמן, תמצית הוניל, החלב ואת רסק התפוחים עד שמקבלים בלילה חלקה ואחידה
4 מוזגים חצי בלילה אל תבנית עוגה בקוטר 24 מרופדת בנייר אפיה
5 ממיסים במיקרוגל את ממרח השוקולד למשך דקה ומוזגים חצי ממנו מעל בלילת העוגה שבתבנית ויוצרים בעזרת מזלג צורות של "שיש", על מנת להכניס את ממרח השוקולד אל תוך הבלילה
6 מוזגים את החצי השני של בלילת העוגה ואת החצי השני של ממרח השוקולד מעל, ושוב עם המזלג מערבבים קלות
7 מכניסים את העוגה לתנור חם (180 מעלות) ואופים 40 דקות
8 מצננים את העוגה ומפזרים אבקת סוכר מעל, לפני ההגשה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      נראה מעולה! יתאים להוסיף גנאש מעל במקום אבקת סוכר?

       

       
      נועה says: