מושית בכירבולית – משה בתיבה משודרג פי 1000

מתכון לנקניקיה בבצק חלה, בניגוד לבצק עלים במתכון הקלאסי. לא רק לילדים, זו מנה מרשימה וטעימה שמתאימה לברביקיו או ארוחה משפחתית, המתכון של הקונדיטורית ליאור משיח

1 דירוגים
2 תגובות
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

8-10 יחידות
1 חבילה נקניקיות שאוהבים מופשרות וחתוכות לחצי
200 מ"ל מים
8 גר' שמרים יבשים
1 ביצה שלמה
50 גר' סוכר
500 גר' קמח
7 גר' מלח דק
35 גר' שמן זית
ביצה טרופה להברשה
שילוב מושלם של בצק חלה ונקניקיה. צילום: ערוץ האוכל
אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה מערבבים את המים, שמרים, ביצה, סוכר, קמח ומלח עד לקבלת בצק.
2 ממשיכים ללוש על מהירות נמוכה עוד כ-5 דקות לפיתוח רשת גלוטן.
3 לאחר פיתוח רשת גלוטן, מוסיפים את שמן הזית לאט עד שהוא נטמע לחלוטין.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים, להתפחה של כ-45 דקות.
5 לאחר 45 דקות מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 100 גר' (או לפי כמות הנקניקיות).
6 יוצרים מכל חתיכה כדור, מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח כ-5 דקות.
7 לאחר 5 דקות, משטחים כל כדור במערוך ומגלגלים לגליל.
8 מרדדים כל גליל לרצועה דקה, ומגלגלים ספירלית סביב כל נקניקיה. את קצוות הבצק מכניסים לליפוף.
9 מניחים על מגש אפייה ברווחים. חוזרים על הפעולה עם כל הנקניקיות.
10 מכסים במגבת ומניחים לתפיחה סופית של שעה.
11 מחממים תנור ל-180 מעלות.
12 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה וממתינים עוד כ-15-20 דקות.
13 מברישים שנית בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות עד שהלחמניות זהובות מאוד.
14 מוציאים מהתנור ומגישים עם קטשופ, חרדל, מיונז וכל תוספת שאוהבים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      קמח

       על איזה קמח את ממליצה רגיל או ללחם?

       על איזה קמח את ממליצה רגיל או ללחם?
      איב says:
      • קמח רגיל 🙂

        קמח רגיל :)
        adi says:
    • 1

      הכנתי ויצא מעולה! תודה לליאורוש

      הכנתי ויצא מעולה! תודה לליאורוש
      מילי says: