קציצות עוף ברוטב לימון

מתכון מושלם לקציצות עוף בלימון בטעם ממכר

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

קציצות
500 גרם עוף טחון
1 בצל לבן מגורר
1 תפוח אדמה מגורר
3 שיני שום כתושות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות פירורי לחם
1 כף מלח
חצי כף פלפל
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף כמון
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כף כורכום
רוטב
1 בצל לבן קצוץ
2 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים
תפוח אדמה קלוף וקצוץ לקוביות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון טרי
מלח לפי הטעם
כף פלפל שחור
חצי כף כמון
חצי צרור שמיר קצוץ
5 עלי דפנה
חצי כף כורכום
הגשה
1 צרור שמיר קצוץ
אופן הכנה
קציצות
1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2 בתום חצי השעה מחממים שמן בסיר יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים אותן בשמן עד שישחימו מכל הכיוונים
רוטב
1 בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן יחד עם תפוחי האדמה ובעולי הסלרי כ-3 דקות עד לריכוך הבצל.
2 מכניסים פנימה גם את עלי הסלרי, הפטרוזיליה, השמיר ועלי הדפנה ומערבבים.
3 מוסיפים את התבלינים, מערבבים עוד ומטגנים כחצי דקה נוספת.
4 מוזגים פנימה את מיץ הלימון וחצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עוד כ-10 דקות.
5 בתום 10 הדקות מכניסים פנימה את הקציצות בצורה מסודרת, מוסיפים מים כך שיכסו את הקציצות, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
6 מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות.
הגשה
1 בתום 20 הדקות מורידים מהאש, מפזרים מעט שמיר קצוץ ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות