לזניה טבעונית מושלמת

מתכון מושלם ללזניה טבעונית מעולה

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לזניה
1 חבילה דפי לזניה
בשמל
כוס וחצי קשיו
2 כפות פתיתי שמרי בירה
חצי כפית מלח
חצי כפית שום גבישי
1 כוס חלב סויה
רוטב עגבניות
1 בצל
3 כוסות עלי תרד
2 שיני שום
10 עגבניות קצוצות
1 כף תבלין בזיליקום
1 כף תבלין אורגנו יבש
2 כפות רסק עגבניות אורגני
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
שמן צמחי לטיגון
ציפוי
כף וחצי אבקת שמרי בירה
שמן זית
אופן הכנה
בשמל
1 בסיר עם מים מורתחים מבשלים את הקשיו במשך כ-20 דכות עד שהוא מתרכך.
2 במעבד מזון מכניסים את הקשיו המרוכך, פתיתי שמרי הבירה, חלב הסויה והתבלינים ומערבבים עד לקבלת משחה אחידה וחלקה.
רוטב עגבניות
1 קוצצים את הבצל, העגבניות והתרד וכותשים את השום.
2 את הבצל מטגנים במחבת עם מעט שמן צמחי עד להזהבה.
3 מוסיפים למחבת עם הבצל את התרד ומערבבים יחד לכדי צמצום.
4 מוסיפים את השום ומערבבים עוד כדקה.
5 מוסיפים למחבת את העגבניות ומניחים להן להתבשל יחד עוד כ-10 דקות עד לכדי הסמכה.
6 כאשר תכולת המחבת מסמיכה והעגבניות מעוכות מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים הכל יחד ומבשלים עוד כ-2 דקות.
לזניה
1 מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
2 יוצקים כף גדושה מרוטב העגבניות בתבנית כך שהרוטב יכסה את כל שטחה.
3 מעל הרוטב מניחים דפי לזניה כך שיכסו את כל שטח התבנית.
4 מעל דפי הלזניה יוצקים עוד שכבה של רוטב עגבניות ומורחים על דפי הלזניה עד שהם מכוסים ברוטב.
5 מעל רוטב העגבניות יוצקים את רוטב הבשמל על כל שטח התבנית.
6 מעל הבשמל מניחים עוד שכבה של דפי לזניה.
7 חוזרים על הפעולות עד שהתבנית מתמלאת למעלה.
8 בשכבה האחרונה העליונה יוצקים את רוטב העגבניות כך שהוא יכסה את כל תכולת התבנית, ומקפידים שכל דפי הלזניה ופינות התבנית מכוסות ברוטב העגבניות.
9 מפזרים מעל את אבקת שמרי הבירה ומזלפים מעל שמן זית.
10 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים כ-45 דקות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות