סלט עדשים שחורות קל ובריא עם ירקות מפתיעים

מתכון לסלט עדשים שחורות, בטטה, תירס, עגבניה ובצל ירוק ברוטב לימון ודבש הכי קל להכנה, בריא ותופתעו כמה שטעים

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כוס עדשים שחורות
בטטה גדולה
בצל סגול
עגבניה
חצי קופסאת תירס
חופן עירית
2 בצל ירוק (רק הגבעולים)
מיץ מלימון שלם
2 כפיות דבש
מלח ופלפל
אופן הכנה
להכנת השעועית השחורה:
1 משרים את השעועית בכלי מכוסה במים למשך לילה
2 מכניסים את השעועית לסיר עם מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה לשעה וחצי
3 מסננים ומקררים את השעועית
מכינים את הבטטה:
1 חותכים בטטה גדולה לריבועים ומכניסים למים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כ15-20 דקות עד שהבטטה רכה (אבל לא מידי)
2 מצננים את הבטטה
מרכיבים את הסלט:
1 קוצצים חופן עירית, חותכים את העגבניה גס, וקוצצים בצל ירוק לטבעות ומערבבים בקערה
2 מוסיפים את השעועית השחורה והבטטה המוכנה
3 בערה נפרדת מערבבים לימון, דבש, מלח ופלפל – בוזקים על הסלט לפני ההגשה – בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות