מאפינס שקדים של מיקי שמו

מאפינס קטנים שנימוחים בפה, עם ציפוי גלייז עדין המכיל רום ואבקת סוכר, הבסיס של העוגייה הזאת הינה האבקת שקדים שמורגשת ואף דומיננטית מאוד בטעמה, שמעדנת מאוד את המרקם

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מתכון לכ- 20 מאפינס
150 גרם חמאה רכה
200 גרם (1 כוס) סוכר
60 גרם (1/2 כוס) קמח
150 גרם (31/2 1 כוסות) אבקת שקדים ללא קליפה
2 גרם מלח דק- חצי כפית מחוקה
3 ביצים מידה L
50 מ"ל (1/4 כוס פחות 1 כף) רום
לצפוי:
100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
20 גרם (1/2 1 כפות) רום
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 180 מעלות
2 מכינים את הבלילה:במיקסר עם בלון מקציפים במהירות נמוכה את החמאה עד לקבלת קרם אוורירי
3 מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף
4 מנפים את הקמח, אבקת השקדים והמלח מוסיפים אותם בהדרגה לתערובת
5 מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים בהדרגה
6 מוסיפים את הרום, וממשיכים בפעולת עוד המיקסר עוד כ- דקה אחת
7 משמנים את תבנית השקעים, ומוזגים את הבלילה (אפשר בעזרת כפית), או שקית זילוף
8 אופים כ- 12 דקות
9 מכינים את הגלייז:במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הרום עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה מעט אך ללא גושים
10 מוציאים את המאפנסים מהתנור, מצפים בגלייז ומחזירים שנית לתנור לעוד דקה- שתיים עד שיש בועות בגלייז (חשוב לשים לב, מתי מתחילות הבועות ומיד להוציא אותם מהתנור)

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות