גוזלמה טורקי – לחם ממולא תפוח"א וגבינה

הטורקים הכינו את הלחמים השטוחים הממולאים הללו במשך אלפי שנים, הם אוכל רחוב טורקי אהוב מאוד וחלק מיוחד בארוחת הבוקר הטורקית – עכשיו זה במטבח שלכם.ן

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
3 כוסות קמח
1 שקית שמרים מיובשים
3 כפות שמן זית
2 כפות יוגורט טבעי רגיל
1 1/2 כוסות מים
למילוי:
3 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים, קלופים ומעוכים
200 גרם גבינת פטה סחוטה מנוזלים
28 גרם/ ½ כוס פטרוזיליה שטוחה וקצוצה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן הכנה
מכינים את הבצק
1 מערבבים כ-150 מ"ל מים חמימים, שמרים ומלח בקערה קטנה, מערבבים ומכסים, לאחר כ 5 דקות יופיעו בועות על פני המים
2 מנפים את הקמח לקערה גדולה. יוצרים גומה באמצע ויוצקים פנימה את תערובת השמרים, שמן הזית, היוגורט ואת יתר המים (כ-110 מ"ל/ ½ כוס). בעזרת היד מושכים פנימה את הקמח מהצדדים ומעבדים את התערובת לבצק. לשים היטב ליצירת בצק רך
3 מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, ללוש אותם ולגלגל לכדורים. מניחים את הכדורים על משטח מקומח, מכסים במגבת לחה ומשאירים אותם למנוחה של 30 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו
מכינים את המילוי:
1 מועכים את תפוחי האדמה המבושלים בעזרת מזלג או מועך בקערה גדולה ומפוררים את הפטה לתוך הקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי ומאחדים הכל היטב
בונים את הגוזלמה:
1 על משטח מקומח קלות, מרדדים כל אחד מכדורי הבצק בעזרת מערוך לעיגולים דקים ושטוחים, בקוטר של כ-40 ס"מ. מפזרים מעט קמח תוך כדי רידוד הבצק כדי שהבצק לא יידבק. מרדדים עד לקבלת עלה דק של עיגול שטוח
2 מקפלים את הצד השמאלי והימני של הבצק כך שהקצוות ייפגשו באמצע. מורחים בערך 2 ½ – 3 כפות מילוי בחלק האמצעי של הדף השטוח הזה. לאחר מכן מקפלים את הקצוות העליונים והתחתונים על המילוי, מוודאים שכל המילוי מכוסה בבטחה. מהדקים היטב את הקצוות כדי לאטום. חוזרים על אותו הליך עבור שאר כדורי הבצק.
3 מחממים מחבת פסים או מחבת טפלון, מברישים צד אחד של הגוזלמה במעט שמן זית ומניחים על המחבת לבישול של כ-2-3 דקות, או עד להזהבה. מברישים את הצד הלא מבושל במעט שמן זית ואז הופכים אותו. מבשלים עוד 2-3 דקות עד להזהבה. מברישים את שני הצדדים המבושלים של הגוזלמה במעט שמן זית – זה ישמור עליו לח
4 אפשר להגיש מחולק ל4 חלקים, או 2, או שלם!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות