כדורי ארנצ'יני עגבניות ופרמזן מטוגנים

כדורי ארנצ'יני עגבניות ופרמזן קריספיים, מוגשים עם איולי לימון ועשבי תיבול

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לאיולי לימון ועשבי תיבול:
10 גבעולי בזיליקום, עלים בלבד
10 גבעולי פטרוזיליה, עלים בלבד
2 שיני שום קלופות, כתושות
1 ביצה
1 כף חרדל דיז'ון
4 כפות (60 גרם) מיץ לימון
1/2 1 כוסות (300 גרם) שמן קנולה
1 כוס (200 גרם) שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
המרכיבים לארנצ'יני:
2 כפות שמן זית
1/2 בצל סגול קלוף, קצוץ דק
1/2 קופסא קטנה (50 גרם) רסק עגבניות טבעי יכין
1 כוס (150 גרם) אורז לריזוטו (ארבוריו)
1/2 כפית עלי תימין
1/2 2 כוסות מים
1 כפית מלח
1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן (או גרנה פדנו) מגוררת דק
שמן קנולה, לטיגון עמוק
1 כוס פירורי לחם בהירים עבים (או פנקו)
20 יחידות בוקנצ'יני (כדורי בייבי מוצרלה קטנים)
אופן הכנה
1 מכניסים למכל בלנדר עלי בזיליקום, עלי פטרוזיליה, שום כתוש, ביצה, חרדל ומיץ לימון ומפעילים. יוצקים למכל באיטיות, תוך כדי עבודת הבלנדר, את שני סוגי השמנים, מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לערבב עד שמתקבל איולי במרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את האיולי לכלי אטום ושומרים בקירור עד להגשה. האיולי יישמר יומיים בקירור
2 מחממים שמן זית בסיר גדול מעל להבה בינונית. מוסיפים לשמן בצל קצוץ ורסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים לסיר אורז ועלי תימין ומטגנים כשתי דקות
3 יוצקים לסיר מים, מתבלים במלח ומבשלים מכוסה מעל להבה בינונית 15 דקות, כשמדי 5 דקות בוחשים היטב כדי לשחרר את העמילן שבאורז. בודקים את האורז: אם הוא רך ודביק מפסיקים את הבישול, אם הוא עדיין קשה יוצקים עוד מעט מים רותחים וממשיכים לבשל עד שהאורז רך, וכל הנוזלים נספגו. מסירים את הסיר מהכירים, מוספים לריזוטו גבינת פרמזן מגוררת, מערבבים היטב ונותנים להתקרר
4 מחממים בסיר שמן קנולה לטיגון עמוק ומעבירים פירורי לחם לקערה רחבה ושטוחה
5 טובלים את הידיים במים, לוקחים כמות קטנה מהריזוטו (בערך בגודל שזיף), משטחים על כף היד ומניחים במרכז כדור בוקנצ'יני. עוטפים את כדור הגבינה בריזוטו ומכדררים בין הידיים לצורת כדור עגול. מהדקים את הכדור כדי שלא יפתח בזמן הטיגון. מעבירים ומגלגלים את כדור הריזוטו בפירורי הלחם עד שהוא מצופה מכל הכיוונים. חוזרים על הפעולה עם יתר הריזוטו וכדורי הגבינה
6 מטגנים את כדורי הריזוטו בשמן במספר מחזורים, 4-5 כדורים בכל מחזור, 3 דקות או עד שקיבלו צבע שחום-זהוב. מוציאים ומעבירים את הארנצ'יני לנייר סופג, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם לצד איולי לימון ועשבי תיבול

בשיתוף יכין

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות