חריימה מקסיקני

סיר דגים ברוטב עגבניות עם פפריקה מעושנת, תירס, כוסברה ופלפל חלפניו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לדגים:
800 גרם נתחי פילה דג לבן (לדוגמה בורי, בס או ברמונדי) ללא עור ועצמות, חתוכים ברוחב 3 ס"מ
מיץ מחצי לימון
קורט מלח
המרכיבים לרוטב:
1/4 כוס שמן צמחי ניטרלי (לדוגמה קנולה או תירס)
1 ראש שום, מופרד לשיניים קלופות וכתושות
1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק (או לפי הטעם)
1 פחית (200 גרם) רסק עגבניות טבעי יכין
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה מעושנת
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון, לתיבול לפי הטעם
1.5 כוסות מים
1 כף פרוסות פלפל חלפיניו כבוש
1 פחית (200 גרם) גרגירי תירס מתוק יכין, מסוננים
1 כף שטוחה כמון טחון
מיץ מלימון אחד (או לפי הטעם)
עלי כוסברה טריים לעיטור
אופן הכנה
1 שמים את נתחי הדג בקערה, יוצקים מעליהם מץ לימון ומפזרים מלח. מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר בזמן שמכינים את הרוטב
2 מחממים שמן בסיר רחב ושטוח מעל להבה גבוהה. מוסיפים לשמן שום ופרוסות פלפל חריף ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים רסק, פפריקה מתוקה ופפריקה מעושנת ומטגנים כחצי דקה תוך ערבוב מתמיד. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומוסיפים כוס וחצי מים. בוחשים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 40 דקות. בודקים מידי פעם ומוסיפים מעט מים במידת הצורך
3 מוסיפים לרוטב פרוסות פלפל חלפיניו, גרגירי תירס ומיץ לימון. בוחשים, טועמים ומתקנים תיבול
4 מניחים ברוטב את נתחי הדג, מוסיפים במידת הצורך מעט מים עד כדי גובה נתחי הדג ומבשלים מעל להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין
5 בסיום הבישול מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים חם, יחד עם לחם או טורטיות לרוטב

בשיתוף יכין

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות