מפרום – קציצות בשר ותפוחי אדמה מטוגנים יחד

תבשיל מנחם והכי ישראלי וביתי שיש עם סנדביץ' של קציצות בשר בין 2 תפוחי אדמה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
500 גר בשר חזה עוף טחון
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור כוסברה קצוצה
½ כוס פירורי לחם
2 כפות פפריקה מתוקה
½ כפית קינמון טחון – לא חובה
1 כף בהרט
¼ כפית כורכום
1 כפית מלח דק
½ כפית פלפל שחור טחון
1 כף שמן קנולה
1 ביצה L
4-6 תפוחי אדמה גדולים קלופים
לרוטב:
2 כפות שמן קנולה
1 קופסת רסק עגבניות
1 קופסת עגבניות מרוסקות
½ כפית מלח דק
¼ כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס מים רותחים
לטיגון:
½ ליטר שמן קנולה
½ כוס קמח לבן
2 ביצים L
אופן הכנה
1 מכינים את הקציצות: בקערה גדולה לשים היטב את הבשר הטחון, העוף הטחון, הבצל, שיני השום, הירק, פירורי לחם, התבלינים, השמן והביצה. מקררים לפחות שעה במקרר
2 מכינים את תפוחי האדמה: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס”מ. לאחר מכן, פורסים כל פרוסה באמצע אבל לא עד הסוף, לצורת פקמן, כך שנוצרות שתי פרוסות דקות של תפוח אדמה שמחוברות בקצה אחד. בידיים רטובות, ממלאים כל “פקמן” בתערובת הבשר כך שנוצר סנדוויץ’
3 לטיגון: טובלים כל קציצה בקמח ולאחר מכן בביצה. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים כל קציצה עד שהיא מזהיבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג
4 מכינים את הרוטב: בסיר כבד מחממים שמן. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות, תבלינים ומים רותחים. מכניסים את הקציצות לרוטב, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים מכוסה כ-30 דקות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות