בראוניז שוקולד מנטה קלאסי

בראוניז עבים בשכבות עם שכבת פרוסטינג מנטה וגנאש שוקולד קל. השילוב הקלאסי של שוקולד מנטה!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבראוניז:
1 כוס (230 גרם) חמאה
220 גרם שוקולד
1 1/2 כוסות (300 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1/2 כוס + 3 כפות (86 גרם) קמח
1/4 כוס (21 גרם) אבקת קקאו אורגני
שכבת פרוסטינג מנטה:
1/2 כוס (115 גרם) חמאה, מרוככת לטמפרטורת החדר
2 כוסות (240 גרם) סוכר
2 כפות (30 מ"ל) חלב
1 1/4 כפיות תמצית מנטה
שכבת שוקולד:
1/2 כוס (115 גרם) חמאה
1 כוס גדושה שוקולד צ'יפס
אופן הכנה
1 לבראוניז: ממיסים את החמאה והשוקולד הקצוץ בסיר בינוני על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, כ-5 דקות. או להמיס בקערה בינונית המתאימה למיקרוגל במרווחים של 20 שניות, תוך ערבוב לאחר כל אחת, במיקרוגל. מסירים מהאש, יוצקים לקערת ערבוב גדולה ומניחים להתקרר מעט במשך 10 דקות
2 מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
3 מקציפים את הסוכר החום בהיר וכהה לתוך תערובת השוקולד/חמאה המקוררת. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, תוך טריפה עד לקבלת תערובת חלקה לאחר כל הוספה
4 מקפלים פנימה בעדינות את המלח, הקמח ואבקת הקקאו
5 יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים 35-36 דקות או עד שהבראוניז מתחילים להתרחק משולי התבנית. קיסם הננעץ במרכז אמור לצאת עם מעט פירורים לחים בלבד כאשר הבראוניז מוכנים (כל תנור הוא שונה – כדאי לבדוק אחרי 30 דקות)
6 מצננים את הבראוניז לחלוטין
7 לשכבת ציפוי הנענע: בקערה בינונית באמצעות מיקסר ידני מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, כ-2 דקות
8 מוסיפים את הסוכר והחלב, מקציפים 2 דקות במהירות נמוכה, ולאחר מכן מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים דקה נוספת
9 מוסיפים את תמצית המנטה ומקציפים במהירות גבוהה במשך דקה שלמה
10 שופכים את הפרוסטינג על הבראוניז ומכניסים למקרר למינימום שעה עד 4 שעות להתייצבות
11 לשכבת השוקולד: ממיסים את החמאה והשוקולד צ'יפס בסיר בינוני על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, כ-5 דקות. או להמיס בקערה בינונית המתאימה למיקרוגל במרווחים של 20 שניות, תוך ערבוב לאחר כל אחת, במיקרוגל. לאחר שנמס וחלק, יוצקים על שכבת המנטה. מכניסים למקרר לעוד מינימום שעה עד 4 שעות להתייצבות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות