ביצים עלומות עם אבוקדו על לחם קלוי – מתכון לארוחת הבוקר של מסעדת קפה 99

מנה מושלמת של מסעדת קפה 99 – במלון דן ת"א: לחם דגנים קלוי ועליו ביצים עלומות, ממרח אבוקדו, עגבנייה על האש ופירורי זיתים מיובשים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ל 2 סועדים:
4 ביצים עלומות
4 פרוסות לחם דגנים
8 שרי תמר
4 כפיות פלפל חריף קצוץ בשמן זית
חצי צרור כוסברה קצוצה
4 כפות ממרח אבוקדו
100 גרם זיתי קלמטה ללא גלעין להמלחת המנה
אופן הכנה
לפירורי זיתים:
1 למעוך ולסחוט את הזיתים, להכניס לתנור ל 4-6 שעות על 60 מעלות
2 להוציא ולגרוס במג'ימיקס בפולסים עד לקבלת פירורים גסים
3 אפשר לשמור לאורך זמן בקופסא במקום יבש ולהשתמש בפירורי הזיתים כמלח לדגים חיים
לפלפל חריף בשמן זית:
1 לקצוץ פלפל חריף ללא גרעינים ולשים בשמן זית (רצוי מספר שעות לפני הכנת המנה)
2 טיפ: לשמור במקרר, אפשר להשתמש בו גם למנות אחרות = משדרג טעמים
לממרח אבוקדו:
1 מקלפים אבוקדו שלם, חותכים לקוביות ומכניסים לקערה עם כף שמן זית וחצי כף מיץ לימון
2 מועכים עם מטרפה למרקם גס ומוסיפים מלח לפי הטעם
לעגבניות שרי תמר צרובות:
1 חוצים עגבניות שרי לאורכן
2 צורבים על מחבת טפלון ללא שמן ולחרוך עד לקבלת צבע שחור
לביצים עלומות:
1 שמים בקלחת מים ו2 כפות חומץ ומביאים לרתיחה עדינה
2 שוברים כל פעם ביצה אחת ומוציאים בעדינות אחרי דקה וחצי
הרכבת המנה:
1 מניחים 2 פרוסות לחם במרכז הצלחת ומורחים שכבה עבה של אבוקדו
2 מניחים ביצה על ממרח אבוקדו על כל פרוסה
3 מניחים חצאי שרי ועלי כוסברה מסביב על הצלחת
4 מפזרים בכפית את הפלפל החריף בשמן זית מסביב על כל מרכיבי המנה וממליחים בפירורי זיתים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות