קובנה ביתית

מתכון להכנת קובנה בבית, הצטיידו בסיר ג'חנון – זה חובה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 קילו קמח
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
3 כוסות מים
1 ביצה
1 כף שמרים
2 כפות חמאה גדושות או 3 כפות שמן
שמן או חמאה נוספים להברשה ופתיחה של הבצק
סיר קובנה/ ג'חנון
מעט קצח (רשות)
אופן הכנה
1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק בערך 10 דקות לישה
2 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומכסים בשקית ניילון
3 מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח
4 קורצים מהבצק 5-6 עיגולים בגודל אגרוף ומניחים למנוחה נוספת של 15 דקות
5 משמנים משטח עבודה בחמאה או שמן ופותחים על גביו את כדורי הבצק
6 מברישים גם את הבצק שפתחנו בחמאה או שמן
7 מגלגלים כל אחד לגליל וחותכים למספר חתיכות. ממלאים שכבה ראשונה בחתיכות הבצק המשומנות מעליהם שכבה נוספת עד כשליש מגובה הסיר
8 מפזרים קצח מעל בצורה חופשית, מכסים ומתפיחים כשעה נוספת
9 בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות וכשהתנור חם והבצק סיים לתפוח, מכניסים את הקובנה לאפייה של 20 דקות מכוסה במכסה של הסיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות