למון קי פאי של מיקי שמו – פאי לימון

השילוב הנהדר בין חמוץ למתוק נותן את אחד הקינוחים המוצלחים המזוהים עם המטבח האמריקאי-פאי הלימון. מתוך "אופים עולם" עם מיקי שמו וירדן הראל – פרק ארה"ב

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקלתית
קונכיות בצק יינון
לקרם לימון
100 מ”ל (½ כוס פחות 1 כף ) מיץ לימון
100 גרם (½ כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
5 גבעולי נענע
5 חלמונים מביצים גדולות
50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למרנג
4 חלבונים מביצים גדולות
100 גרם סוכר
קורט מלח לימון
אופן הכנה
מכינים את המלית
1 שמים בסיר קטן מיץ לימון, מחצית מכמות הסוכר ונענע ומביאים לרתיחה.
2 בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם יתרת הסוכר וגרידת לימון לתערובת אחידה.
3 מעבירים דרך מסננת את מיץ הלימון שרתח לתערובת החלמונים תוך טריפה מתמדת
4 מחזירים את התערובת לסיר וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד 2-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
5 מורידים את הסיר מהלהבה, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת.
6 מעבירים את התערובת לקערה ומניחים ניילון נצמד צמוד אליה ומכניסים למקרר לשעה
מרכיבים את הטארט
1 ממלאים את הטארט במלית ומשטחים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.
מכינים את המרנג
1 מקציפים בקערת מיקסר חלבונים, סוכר קנים ומלח לימון 5-7 דקות במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב.
2 בעזרת כף ובאופן חופשי מניחים מן המרנג תלוליות על גבי המלית. מבעירים בעזרת ברנר או משחימים דקה-שתיים תחת הגריל בתנור.
3 מניחים את הקליפות ליים/ לימון על המרנג ומגישים.
למון קי פאי של מיקי שמו - פאי לימון
למון קי פאי של מיקי שמו – פאי לימון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות